Twitter ще търси вредно съдържание“ на 6 януари 2021. Съобщението

...
Twitter ще търси вредно съдържание“ на 6 януари 2021. Съобщението
Коментари Харесай

Twitter ще търси „вредно съдържание“ на 6 януари 2021

Twitter ще търси „ нездравословно наличие “ на 6 януари 2021. Съобщението идва след известия за 700 000 нови консуматори, които се причисляват към дясната опция Gettr за по-малко от седмица, съобщава RT.

Twitter сътвори екип, отдаден на следването на наличие, оповестено на уеб страницата, обвързвано с протеста на Капитолия на 6 януари, тъкмо преди една година.

Екипът ще следи всички изявления, свързани с протеста в Капитолия на 6 януари 2021 година, заяви компанията за Ройтерс в отчет, оповестен в сряда, един ден преди едногодишната годишнина от протеста.

Служителите на Twitter, които са част от този нов екип, ще наблюдават за туитове или видеоклипове, които показват „ нездравословно наличие “ или „ подбуждат към принуждение “, съгласно отчета. Размерът на екипа за наблюдаване не е прочут.

„ Нашият метод както преди, по този начин и след 6 януари беше да предприемем строги правоприлагащи дейности против сметки и туитове, които подбуждат към принуждение или имат капацитет да доведат до офлайн щета “, сподели представител на Twitter.

Twitter от дълго време е изправен пред обвинявания в пристрастия и цензура, само че тази рецензия набъбна доста по време на пандемията Covid-19, като многочислени високопоставени фигури бяха отстранени от платформата неотдавна за разпространяване на това, което компанията счита за дезинформация.

Twitter реагира бързо след протеста, спирайки акаунта на някогашния президент Доналд Тръмп по това време. Тръмп изнесе тирада пред поддръжниците си в окръг Колумбия малко преди събитията в Капитолия, където продължи да твърди, че президентските избори през 2020 година са били лъжливи. Въпреки че той сподели на поддръжниците си да се „ приберат у дома “ по време на протеста, критиците настояват, че той отчасти го е подбудил, нещо, което комисията на Камарата на представителите продължава да проверява съвсем година по-късно.

Много консерватори промотираха други възможности на огромните софтуерни компании, в това число приложение за обществени медии, наречено Gettr, което действа сходно на Twitter, само че не дава обещание политически пристрастия или цензура. Подкастърът и комедиант Джо Роган разгласи тази седмица, че отваря акаунт в Gettr в светлината на представителя Марджори Тейлър Грийн (R-Georgia) и рецензия на имунизациите доктор Робърт Малоун, който Роган интервюира неотдавна в своя подкаст, единствено с цел да открие, че YouTube и Twitter отстраняват клипове, носейки със себе си хиляди почитатели. Приложението към този момент е обозначено като „ про-Тръмп “ в всеобщите медии.

В същия ден, когато беше разгласен новият екип за наблюдаване на Twitter, Gettr разкри, че над 700 000 нови консуматори са се включили към тяхната платформа след оповестяването на Роган, нещо, което компанията назова „ ужасно събуждане “ и „ вълна на Джо Роган “.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР