Twitter ще предаде контрола на специалния президентски профил @potus на

...
Twitter ще предаде контрола на специалния президентски профил @potus на
Коментари Харесай

Twitter предава президентския акаунт POTUS на Джо Байдън

Twitter ще съобщи контрола на специфичния президентски профил @potus на новоизбрания американски държавен глава Джо Байдън, когато постави клетва, даже в случай че Доналд Тръмп към момента не е признал загубата си, съобщи „ Франс прес “.

Социалната мрежа „ интензивно се приготвя да поддържа прехода на институционалните сметки на Белия дом в Twitter на 20 януари 2021 година “, по думите на представителя Ник Пасилио. Процесът се прави в консултация с Държавния списък, както се случи и през 2017 година.

След предаването на профилите съществуващите досега постове ще бъдат архивирани както в @potus – страницата на президента на Съединени американски щати, чието име е образувано от абревиатурата “President of The United States ” по този начин и във всички други профили, в това число този на вицепрезидента, @vp. После сметките ще бъдат нулирани и трансферирани на администрацията на Байдън.

Настоящият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп употребява най-вече персоналния си профил, с цел да показва позицията си. В него той има над 88 млн. почитатели, доста повече по отношение на насъбраните 32 млн. в президентския акаунт.

Същевременно Байдън не е толкоз деен в обществената мрежа, основана от Джак Дорси. Той е споделил почти 7 хиляди туита със своите 19 млн. почитатели, към 8 пъти по-малко от 58-те хиляди изявления на противника му от Републиканската партия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР