Twitter се оплете в решенията си относно публикациите на материал

...
Twitter се оплете в решенията си относно публикациите на материал
Коментари Харесай

Twitter се оплете в решенията си за споделянето на статия за семейство Байдън

Twitter се оплете в решенията си по отношение на изявленията на материал от американското издание New York Post за имейли и други данни, за които се допуска, че са открити в преносим компютър на Хънтър Байдън, сина на номинирания за президент Джо Байдън.

Първоначално обществената мрежа взе невижданото решение да блокира новината, защото се допуска, че нарушава „ политиката за хакнатите материали “. Това бе възприето като „ недопустимо “ от основния изпълнителен шеф Джак Дорси, който предложи да бъдат поставяни специфични знаци вместо изявленията напълно да бъдат заличавани, съобщи CNBC.

Така мярката бе анулирана и потребителите могат да споделят свободно публикацията. Това направиха редица републиканци. „ Вече може да споделите историята, която Голямата четворка не искаше да виждате “, гласеше пост на представителя от щата Аризона Пол Госър.

Историята, в която се твърди, че Хънтър е провел среща сред шеф от украинска енергийна компания, за която е работил, и татко му във времето, в което Джо Байдън към момента е бил вицепрезидент, провокира подозрения през цялото време. Фейсбук също предприе дейности за ограничение на разпространяването на информацията, само че Twitter, наподобява, зае по-агресивна позиция и освен редуцира обсега, само че блокира и връзките, написа Tech Crunch. Това докара до вълна от рецензии и недоволства за цензура от страна на последователи на Републиканската партия.

С реакция по тематиката се включи и актуалният държавен глава на Съединени американски щати, Доналд Тръмп, който се бори за преизбирането си за втори мандат. „ Толкова извънредно, че Фейсбук и Twitter смъкнаха историята за имейлите, свързани със Сънливия Джо Байдън и неговия наследник Хънтър... Това е единствено началото за тях. Няма нищо по-лошо от подкупен политик “, разяснява той.

Виджая Гаде, шефът, виновен за политиките на Twitter, съобщи, че компанията е решила да направи промени в политиките си по отношение на хакнати материали след потребителска противоположна връзка. „ Вече няма да отстраняваме хакнато наличие, в случай че не бъде директно споделено от хакери или настоящи в съдействие с тях “, съобщи тя.

По-рано тази седмица ръководителят на правосъдната комисия в Сената на Съединени американски щати, Линдзи Греъм, и републиканските сенатори Тед Круз и Джош Хоули оповестиха, че ще гласоподават за изпращане на призовка до Джак Дорси, съобщи „ Ройтерс “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР