Twitter подведе регулаторите за защитата си срещу хакери и спам

...
Twitter подведе регулаторите за защитата си срещу хакери и спам
Коментари Харесай

Бившият шеф по сигурността: Twitter заблуждава американските регулатори

Twitter подведе регулаторите за отбраната си против хакери и спам сметки. Това твърди някогашният началник по сигурността на обществената платформа Питър Затко в тъжба до американската Федерална комерсиална комисия, съгласно която компанията е нарушила своето съглашение с комисията, подписано преди 11 години. В жалбата, с дължина от 84 страници Затко, който е също и хакер, необятно прочут като Mudge, споделя, че Twitter погрешно твърди, че има стабилен проект за сигурност.

Според някогашния шеф Twitter дава приоритет на растежа на потребителите пред намаляването на спам наличие, като ръководителите могат да печелят самостоятелни бонуси от до 10 млн. $, в случай че подкрепят увеличението на броя на ежедневните консуматори, само че няма никакви категорично упоменати хонорари за понижаване на спам наличие.

Twitter дефинира жалбата като " подправен роман ". В момента обществената медийна компания се бори с Илън Мъск, основния изпълнителен шеф на Tesla, в съда, откакто той се опита да се отдръпна от договорка за 44 милиарда $ за закупуване на Twitter. Мъск упрекна компанията, че не е предоставила детайлности за разпространяването на ботове и спам сметки в мрежата си.

Той предложи да купи Twitter за 54.20 $ на акция, като сподели, че има вяра, че има капацитета да бъде световна платформа за независимост на словото. Twitter и Мъск се съдят взаимно, като Twitter изиска от арбитър от съд в Делауеър да подреди на Мъск да завърши договорката. Делото е планувано за 17 октомври.
Реклама
Затко е подал жалбата предишния месец също по този начин до Комисията по скъпите бумаги и тържищата на Съединени американски щати и Министерството на правораздаването, като тя е изпратена и до Конгреса.

" Преглеждаме редактираните изказвания, които са оповестени, само че това, което видяхме до момента, е подправен роман, цялостен с несъответствия и грешки ", сподели основният изпълнителен шеф на Twitter Параг Агравал в записка до чиновниците.

Истинският регулаторен риск на Twitter се крие в това дали документалните доказателства демонстрират " умишлено или неразумно заблуждение " на вложители и регулатори, споделя осведомен с въпроса експерт пред Reuters.
" Посвирете малко ", сподели Мъск
Мъск реагира на жалбата с пост в Twitter. Юридическият екип на Мъск е призовал Затко по делото, заяви CNN, откакто жалбата му беше обществено оповестена. Самият Затко е прочут в хакерските среди от 90-те години на предишния век, когато изобретява инструмент за разтрошаване на пароли. По-късно той употребява хакерските си умения, с цел да стане издирван съветник по сигурността и дружно с други техници от епохата се трансферират на висши управителни позиции.
Реклама
В жалбата му се споделя, че след протестите в Капитолия на 6 януари новата администрация на Джо Байдън му е предложила " позиция като основен чиновник по осведомителна сигурност за Съединените щати ", която той е отказал. Водещи лица в региона на киберсигурността показаха необятна поддръжка за Затко и мнозина осъдиха реакцията на Twitter.

През януари Twitter заяви, че Затко към този момент не е началник по сигурността на компанията, две години след назначението му на тази роля. Във вторник представител на Twitter сподели, че Затко е бил уволнен поради " неефективно управление и неприятно показване ". От компанията прибавиха, че обвиняванията на някогашния им чиновник са предопределени да нанесат щета на Twitter, неговите клиенти и акционери.
Свързани публикации Twitter против Мъск – едно на нула за компанията 21 юли 2022, 08:17 Хронология на сагата " Илон Мъск vs. Twitter " - страните стигнаха до съд (инфографика) 16 юли 2022, 13:50 Илън Мъск купува Twitter за 44 милиарда $ и възнамерява съществени промени 26 април 2022, 10:39 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Компании

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР