Twitter олицетворява способността на своя съосновател да променя света(снимка: CC0

...
Twitter олицетворява способността на своя съосновател да променя света(снимка: CC0
Коментари Харесай


Twitter олицетворява способността на своя


Twitter въплъщава способността на своя съосновател да трансформира света
(снимка: CC0 Public Domain)

Съоснователят на Twitter Джак Дорси разгласи, че се отдръпва от поста основен изпълнителен шеф на компанията. Неговото място ще заеме досегашният основен механически шеф Параг Агравал, заяви Twitter. Събитието се преглежда като емблематично за промишлеността.

Дорси, който съоснова обществената мрежа през 2006 година беше основен изпълнителен шеф както на Twitter, по този начин и на платежната компания Square, отбелязва. „ Най-накрая е време да напусна ”, написа той в изказване, казвайки, че компанията е „ подготвена да продължи напред ”.

Дорси сподели още, че има „ надълбоко ” доверие в своя правоприемник. „ Дълбоко съм признателен за неговите умения, сърце и душа. Време е да бъде водач ”, показа мениджърът.

Едно от нещата, с които Дорси бе прочут, е, демонстриран посредством носенето на халка на носа и дълга брада, както и известния му уелнес режим, включващ йога и хранене единствено по един път дневно. В неделния ден Дорси написа в обществената мрежа: „ Обичам Twitter ”.

„ Много се приказва за това какъв брой е значимо дадена компания да бъде „ водена от създателя ”. В последна сметка аз имам вяра, че това е мощно ограничаващо ”, написа шефът в имейл до личния състав. Там той посочи, че ще напусне борда след приключване на мандата си.
още по темата
Начинът, по който Дорси се отдръпва, се следи с огромно внимание от анализаторите на софтуерната промишленост. Според някои от тях, съоснователят на Twitter e „ хипи по сърце, със светли идеали по какъв начин технологиите могат да трансформират света към по-добро ”.

Чрез обществената мрежа той в действителност сподели по какъв начин може да трансформира света. в метода, по който политиците споделят с гласоподавателите си, и въобще в метода, по който новините се споделят към необятната общност.

Показателен е и методът, по който Дорси се отдръпва от бизнеса на Twitter. Той се изключва напълно от активността на компанията, като сдава и своето място в борда на шефовете. Това е много друг метод спрямо други отдръпвания на огромни ИТ босове, при които обичайно шефът резервира някакво въздействие в компанията, която е оглавявал.

Бидейки в средата на 40-те си години, Дорси вероятно има дузина упоритости да трансформира света посредством силата на технологиите.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР