Twitter Inc. заяви в сряда, че разширява правилата си за

...
Twitter Inc. заяви в сряда, че разширява правилата си за
Коментари Харесай

Туитър и Фейсбук затягат мерките срещу фалшивите новини за коронавируса

Twitter Inc. съобщи в сряда, че уголемява разпоредбите си за модериране на наличие, с цел да обхване повече форми на дезинформация към новия ковид, откакто по-рано денем сходна ескалация на ограниченията бе подхваната и от Фейсбук Inc.

Компанията ще изисква от потребителите да отстраняват туитове, които отхвърлят експертни инструкции, предизвикват подправени или неефективни лекувания и предварителни защити или неправилно настояват, че са на специалисти или публични органи. Целта е да се обхване всичко, „ което усилва вероятността някой да се болести или съобщи вируса “, стана ясно от известието на компанията. Twitter също по този начин ще предприеме дейности против изказвания, че някои групи или националности са по-податливи на Covid-19, имайки поради на първо място догатките, че китайците са по-склонни да боледуват.

В исторически проект Twitter не бе податлив да отстранява или цензурира туитове и продължава да употребява сходни ограничения, като ги назовава „ отбрана на диалога “. Но в този момент компанията уголемява своето определение за вреди, с цел да включи повече категории евентуално подвеждащо наличие и да работи върху тях. Тя също по този начин усилва потреблението на автоматизирано модериране, като копира метод, признат от Фейсбук и YouTube на Гугъл.

От своя страна Фейсбук слага осведомителна страница Covid-19 в горната част на новинарските излъчвания на потребителите и популяризира тествани материали от надеждни източници. Главният изпълнителен шеф на Фейсбук Марк Зукърбърг съобщи, че в сряда компанията пуска информативен център, който ще насочва потребителите към “авторитетна информация " за новия ковид.

Новата функционалност ще се появи в горната част на News Feed-a и е част от последните старания на колоса в обществените медии за битка с дезинформацията за вируса.

Центърът ще се разгърне в Италия, Франция, Германия, Испания, Англия и Съединени американски щати в границите на идващите 24 часа. Фейсбук възнамерява да го пусне в международен мащаб за своите 2,5 милиарда консуматори. Той ще включва актуализации в действително време от националните здравни органи и световни организации, като Световната здравна организация. Ще бъдат показани и публикации, видеоклипове и изявления по отношение на общественото разграничаване и по какъв начин да се предотврати разпространяването на вируса.

" Широкият консенсус е, че най-голямата роля, с която можем да помогнем, е като насърчаваме хората да одобряват съществено заповедите за обществено разграничаване, изключително хора, които могат да се усещат неизложени на риск ", съобщи Зукърбърг в конферентен диалог с публицисти в сряда.

Двата колоса в обществените медии са фокусните точки за разискването на казуса, който обгръща необятен набор - от потребни и информативни, до нездравословни и злонамерени вести. Докато новият ковид продължава да се популяризира, обществените медийни компании се борят с намаляването на количеството погрешна информация на своите уеб сайтове. Вирусът предизвиква респираторно заболяване, известно като COVID-19, което включва признаци като кашлица и зной. Теориите на конспирациите варира от това, че коронавирусът е откритие на фармацевтичната промишленост, или е породен от 5G.

Не е ясно обаче какъв брой добре работят напъните за преодоляване на дезинформацията. Вестник New York Times заяви по-рано този месец, че десетки видеоклипове, фотоси и изявления, включващи информация за ковид, не престават да се промъкват през пукнатините в обществените медии. Дезинформацията за ковид се появи и в частни Фейсбук групи и шифрови известия на WhatsApp, което затруднява компанията да откри и смъкна тези подправени изказвания.

Превод: Инвестор.бг

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За д
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР