Twitter е изиграл роля в щурма на Капитолия на 6

...
Twitter е изиграл роля в щурма на Капитолия на 6
Коментари Харесай

Джак Дорси: Twitter имаше пръст в щурма на Капитолия

Twitter е изиграл роля в щурма на Капитолия на 6 януари. Това разгласи в чуване пред Конгреса на Съединени американски щати създателят на обществената мрежа, Джак Дорси.

Неговият отговор пристигна след въпрос на демократа от Пенсилвания, Майк Дойл, който притисна изпълнителните шефове на Фейсбук, Гугъл и Twitter да отговорят с „ да “ или „ не “ дали техните платформи са съдействали за разпространяването на дезинформация и планирането на офанзивата, съобщи „ Ню Йорк Таймс “.

И до момента в който Сундар Пичай и Марк Зукърбърг не дадоха отговор еднопосочно, Дорси го направи. „ Да. Но би трябвало да имате поради и по-широката екосистема. Не става дума единствено за софтуерните системи, които използваме “, сподели той.

Преди поддръжниците на някогашния американски президент Доналд Тръмп да нахлуят в постройката на Конгреса при започване на годината, в обществените медии вървяха всеобщи полемики за резултатите от изборите на 3 ноември. Преобладаваше информацията, че изборите са откраднати от Тръмп, разпространяваха се и тайни теории.

След офанзивата Фейсбук и Twitter блокираха профилите на президента, а дейностите им подсказаха, че виждат риск от това по-голямо принуждение да бъде подбудено чрез техните уеб сайтове.

Демократката Ян Шаковски от щата Илинойс попита Зукърбърг склонен ли е с изказване на основния действен шеф на Фейсбук, Шерил Сандбърг, направено малко след щурма. През януари в изявление за „ Ройтерс “ тя съобщи, че планирането на офанзивата „ значително е било проведено “ в други обществени медии.

„ Разбира се, имаше наличие в нашите услуги. От тази позиция мисля, че има още работа, която би трябвало да свършим “, сподели тя.

Междувременно, до момента в който течеше чуването, Дорси разгласява анкета в профила си в Twitter с загадъчен знак и вероятните отговори „ да “ или „ не “.

?

— jack (@jack)
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР