Twitter е готов за ребрандиране, твърди собственикът на социалната мрежа

...
Twitter е готов за ребрандиране, твърди собственикът на социалната мрежа
Коментари Харесай

Мъск заличава птичката на Twitter. Лого с X може да се появи още утре

Twitter е подготвен за ребрандиране, твърди притежателят на обществената мрежа Илон Мъск. Той прикани потребителите да оферират свои разновидности за лого с „ X “. Промяната може да пристигна още в понеделник и птичката на Twitter да " отлети " вечно.

„ Скоро ще се сбогуваме с марката Twitter и последователно с всички птици “, написа Мъск в своя туит по-рано през днешния ден.

And soon we shall bid adieu to the twitter brand and, gradually, all the birds
— Elon Musk (@elonmusk)
В следваща обява милиардерът добави: „ Ако довечера бъде оповестено задоволително положително лого с буквата „ X “, ние ще създадем тъй че то да бъде пуснато по целия свят на следващия ден “.

If a good enough X logo is posted tonight, we’ll make go live worldwide tomorrow
— Elon Musk (@elonmusk)
Собственикът на платформата разгласява изображение на мигащо „ X “ като илюстрация на възможното бъдещо лого. По-късно в аудио чат в Twitter Spaces отговори „ Да “, когато го попитаха дали логото на Twitter в действителност ще се промени. Допълва, че „ това трябваше да бъде направено от дълго време “.

„ X “ евентуално идва от замененото име на компанията на Мъск „ X Corp “. Новото име на обществената медия ще бъде обвързано с компанията за изкуствен интелект „ xAL “, която милиардерът анонсира неотдавна.

Ребрандирането е най-новата смяна в Twitter, която прави Мъск, откогато той закупи компанията през октомври 2022 година за 44 милиарда $. Последваха уволнения на огромна част от работещите за понижаване на разноските и серия от промени в метода на работа на обществената мрежа.. Срещу Twitter във вторник беше заведено дело за това, че компанията дължи минимум 500 милиона $ компенсации на някогашни чиновници.

В началото на месеца Мъск наложи и по-строги ограничавания върху броя туитове, които потребителите на Twitter могат да видят за един ден. Съгласно новите правила верифицираните сметки са лимитирани до четене на 6000 изявления дневно, непотвърдените сметки - до 600 изявления. Новите непроверени сметки имат право да видят до 300 изявления на ден.

Компанията беше подложена на необятна рецензия от консуматори и експерти по маркетинг, когато Мъск разгласи рестрикциите. Дневните предели помогнаха за растежа на притежаваната от Meta конкурентна услуга Threads, която записва над 100 милиона консуматори в границите на пет дни след стартирането си. И то макар че към момента е недостъпна за европейския пазар поради инспекция дали политиката ѝ за отбрана на персоналните данни дава отговор на разпоредбите на Европейски Съюз.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР