Twitter даде на Министерството на правосъдието 32 директни съобщения, открити в акаунта на Тръмп, твърдят прокурорите

...
Вашингтон — Специалният прокурор Джак Смит получи най-малко 32 директни
Коментари Харесай

Вашингтон — Специалният прокурор Джак Смит получи най-малко 32 директни съобщения, открити в акаунта на Доналд Тръмп в Twitter, като част от разследването на предполагаемите обвинения на бившия президент усилия за осуетяване на мирното предаване на властта след изборите през 2020 г., според съдебна документация, разпечатана в петък.

Разкритието относно съобщенията, които Twitter, сега известен като X, е предал, дойде накратко от екипа на Смит което беше подадено под печат през април в Окръжния апелативен съд на САЩ за окръг Колумбия. Съдът направи документа публичен в петък, заедно с множество други документи и преписи, свързани със спор между специалния прокурор и Twitter относно заповед за информация, свързана с акаунта на Тръмп, @realDonaldTrump.

Twitter се бореше срещу решение на федералния окръжен съд във Вашингтон, който осъди компанията за неуважение за неизпълнение на по-ранна заповед за предаване на материали, отговарящи на заповед за обиск, и наложи санкция от 350 000 долара. В допълнение към разрешената от съда заповед за претърсване, издадена от екипа на Смит през януари за информация относно акаунта на Тръмп - като например създадени или изготвени туитове, информация за контакт и устройства, използвани за достъп до него - американският окръжен съдия Берил Хауъл издаде заповед, изискваща от Twitter да не разкрие заповедта на всеки, включително Тръмп.

обвинен по федерални обвинения, произтичащи от разследването на Смит по времето, когато битката между специалния прокурор и Twitter се разиграваше при закрити врати. Той се призна за невинен по четири обвинения, свързани с президентските избори през 2020 г., които бяха повдигнати срещу него през август.

В настояването за продължаване на секретността около заповедта до Twitter, федералните прокурори написаха в своята бележка през април до окръга на окръг Колумбия че Тръмп е повдигнал фалшиви твърдения за измама на гласоподавателите след поражението си през 2020 г., както се твърди, е оказвал натиск върху щатски и федерални служители да „нарушат законовите си задължения и е отмъстил на тези, които не са се съобразили с неговите искания, кулминирайки в насилие в Капитолия на САЩ на 6 януари. „

Те твърдяха, че бившият президент също се е опитал да „подкопае или по друг начин да повлияе“ на отделно федерално разследване на предполагаемото му злоупотреба с чувствителни правителствени документи, след като напусна Белия дом, включително чрез публикуване на съществуването на съд -разрешена заповед за обиск, изпълнена от ФБР в неговия имот в Южна Флорида, Мар-а-Лаго, през август 2022 г.

Тръмп беше обвинен от Смит това лято по 40 пункта, произтичащи от разследването на документите, и пледира, че не виновен. Той за първи път разкри издирването на ФБР, като публикува в своята социална медийна платформа Truth Social, че Мар-а-Лаго е бил „нахлуван“.

„Усилията на бившия президент да възпрепятстват продължават неотслабващо по отношение на това разследване тук, в който той е решил да плати съдебните такси на потенциални свидетели срещу него и многократно презираше главния прокурор в неговата платформа Truth Social“, пишат юристи от Министерството на правосъдието относно разследването, свързано с изборите през 2020 г., добавяйки, че „моделът на обструктивно поведение на Тръмп в голяма степен подкрепя заключението на окръжния съд, че бившият президент представлява значителен риск от манипулиране на доказателства, опит за влияние или сплашване на потенциални свидетели и „по друг начин сериозно застрашаване“ на текущите разследвания на правителството.“

Екипът на специалния прокурор предупреди, че ако Twitter издаде заповедта на Тръмп, това би му „осигурило значителни боеприпаси да се включи в същия вид обструктивни усилия“, които описа пред съда.

В кратката си информация прокурорите отхвърлиха по-тесните алтернативи на заповед за неразкриване, предложена от Twitter, и каза, че предложенията няма да успеят да „адекватно защитят [разследването] … и биха могли да ускорят насилието, както се случи след публичното разкриване на заповедта за обиск, изпълнена в Мар-а-Лаго.“

Пълният обхват на материалите, получени от прокурорите от Twitter, не е ясен, както и ролята, която информацията е изиграла в разследването на Смит за действията на бившия президент около изборите през 2020 г.

В петък беше разпечатано приложение, което съдържа набор от документи свързани с оспорването на заповедта от Twitter и заповедта за неразкриване на информация включваше копие от заповедта, упълномощено от Howell на 17 януари. На компанията за социални медии беше даден срок до 27 януари, за да се съобрази с изискванията. записи и информация за абонати“, отнасящи се до акаунта на Тръмп, включително самоличност и информация за контакт; всички потребителски имена, свързани с неговия акаунт; устройства, използвани за влизане или достъп до акаунта; настройки за поверителност и акаунт; и комуникации между Twitter и всяко лице по отношение на акаунта, съгласно заповедта.

Twitter също трябваше да предостави „цялото съдържание, записи и друга информация, свързана с съобщения, изпратени от или получени от“ акаунта на Тръмп от Октомври 2020 г. до януари 2021 г., включително съдържанието на всички туитове, създадени, изготвени, означени като любими или ретуитнати от Тръмп, както и съдържанието на всички директни съобщения, изпратени или получени от акаунта му, или „съхранени във форма на чернова“.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР