Твоят глас е нашето бъдеще“ бе темата на открития урок

...
Твоят глас е нашето бъдеще“ бе темата на открития урок
Коментари Харесай

Ученици преподаваха на ученици гражданско образование

„ Твоят глас е нашето бъдеще “ бе тематиката на открития урок по гражданско обучение, изнесен в ОУ „ П. Р. Славейков “ от младшите посланици на Европейския парламент във Велико Търново. Това бяха учениците от ПГ по туризъм „ Д-р Васил Берон. Това е единственото учебно заведение в града, което през тази образователна година ще работи по Програмата за учебни заведения посланици на Европейския парламент /ЕП/, проведена от Дирекцията за осведомителните бюра на Екологичен потенциал.

Марианна Стоянова, Румяна Иванова, Деян Христов и Стефан Филев от XI „ в “ клас, компетентност „ Организация на туризма и свободното време “ бяха учителите по гражданско обучение. Те срещнаха учениците на главното учебно заведение с историята и институциите на Европейския съюз /ЕС/. Акцентът на открития урок бяха целите на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Децата получиха 30 интерактивни пъзели. Подреждайки ги, те научиха знамето и химна на ЕС; знамената и химните на страните-членки на Европейски Съюз, а логото на младшите посланици подреждаха под звуците на „ Детство мое “. Същите интерактивни пъзели ще получат всички съществени учебни заведения в града.

Откритият урок е част от дейностите, посредством които младшите посланици ще извършват главната цел на Програмата – да усъвършенства осведомеността измежду учащите по отношение на Европейски Съюз, европейското поданство и парламентарна народна власт и Европейския парламент като институция, която съставлява гласовете на жителите.

Старши посланици по Програмата са Бистра Стефанова и инж. Славка Проданова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР