Творчески директор е именитият диригент Максим ЕшкеназиОт 7-ми до 16

...
Творчески директор е именитият диригент Максим ЕшкеназиОт 7-ми до 16
Коментари Харесай

Фондация „Академия Роза“ организира Лятна Музикална Академия в град Шипка 

Творчески шеф е именитият диригент Максим Ешкенази

От 7-ми до 16 – ти август 2022 година, млади момчета и девойки от България, Германия, Македония, Русия и Украйна, ученици на музикални учебни заведения, под диригентството на Максим Ешкенази, ще репетират една седмица определени произведения от разнообразни столетия, направлявани от именити музиканти и педагози от Щатскапел-Берлин, Софийска и Варненска филхармония.

Избраните лауреати за 2022 година свирят на: кларинет, обой, фагот, флейта, валдхорна, цигулка, виола, виолончело и контрабас. Съвместната им работа ще приключи с два концерта пред аудитория навън.

Концертите са изцяло безвъзмездни за гости и ще се състоят на 15 август в град Шипка, Централен площад от 20:00 ч. и на 16 август в град Казанлък, парк „ Розариум“ от 20:00 ч.

Програмата:

Волфганг Амадеус Моцарт – Симфония № 40;

Едвард Григ – Сюита за струнни принадлежности „Холберг“ – 3 части;

Рихард Щраус – Серенада за духови принадлежности, op. 7

Организатор на Лятната музикална академия е Фондация „ Академия Роза“ (www.academiaroza.com), основана от Пламен Николов – общоприет шеф на дестилерии за етерични масла „ Есетере България“ и „ Тера Роза“. Средствата във фондацията са обезпечени от „ Есетере“, dōTERRA Healing Hands Foundation, Съединени американски щати и от частни дарения. Мисията на „ Академия Роза“ е да даде късмет за изява пред аудитория на млади музиканти от страната и чужбина, да направи класическата музика налична за хората в по-малките градове и да насърчи развиването на културния туризъм в Шипка и Казанлък.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР