Тверският съд в Москва арестува за 15 дни политика и

...
Тверският съд в Москва арестува за 15 дни политика и
Коментари Харесай

Публицистът Леонид Гозман бе арестуван отново - този път за сравнението на НКВД с SS - Свят

Тверският съд в Москва арестува за 15 дни политика и журналист Леонид Гозман (включен в медийния указател на задграничните агенти) поради обява от 2013 година Това е вторият му арест по административно нарушаване за обществено установяване на дейностите на руското управление като дейности на управлението на нацистка Германия. През последните три месеца Гозман бе арестуван четири пъти.

В правосъдната зала той изрече съмнение, че новото административно дело е било формирано, тъй като следователите " не са се справили " и просто не са имали време да стартират наказателно произвеждане против него по време на предходния му арест, както са възнамерявали.

По време на правосъдното съвещание към делото е приложено уверение, че Гозман е диагностициран с холелитиаза - неразрешено е да се изпращат хора в специфичен център за задържане с такова заболяване, споделя юристът му.

72-годишният Гозман е бил арестуван предходния ден на излизане от специфичен център за задържане в Москва, където е излежавал предходен арест по същия член.

" Отново ме арестуваха. Очаквах това и през цялото време взех решение, че няма да се наложи да седнал съм 15 дни, а дълго, може би даже до гибел. Преди две години ме изкараха от болничното заведение поради обява, в която пишех, че Сталин е по-лош от Хитлер. Те просто се нуждаеха от време, с цел да приготвят обвиняването за към този момент сериозните престъпни обвинявания. Психически съм подготвен за пандиза ", споделя Гозман в тъжба за наново задържане, оповестена от юриста му.

По-рано двама съветски политици, които намерено се опълчиха на войната в Украйна - Иля Яшин и Владимир Кара-Мурза (включени в листата на задграничните агенти), също бяха арестувани след 15-дневен арест. Последва формиране на дело за " военни фалшификации ".

Този път повода за задържането на Гозман е обява в LiveJournal (LJ) отпреди 9 година Според " Медиазона " (включена в регистъра на задграничните агенти) там политикът твърди, че подразделенията на СМЕРШ и Народен комисариат за вътрешни работи (на СССР) като цяло не са по-добри от SS и Гестапо.

Член 13.48 от Кодекса за административните нарушавания на Руската федерация (за общественото отъждествяване на решенията и дейностите на руското управление с решенията и дейностите на управлението на нацистка Германия през Втората международна война) е признат от Държавната дума при започване на април, още след началото на съветската инвазия в Украйна. И в двата случая Гозман получава оптималното наказване от 15 дни затвор, припомня Би Би Си.

Правозащитният план OVD-Info (включен в регистъра на нерегистрираните сдружения, изпълняващи функционалностите на задграничен агент) оповестява, че последният път административен протокол е бил формиран на Гозман поради обява във Фейсбук, в която публицистът съпоставя Хитлер със Сталин, а Секретен сътрудник - с Народен комисариат за вътрешни работи (на СССР). SOTA написа в телеграм канала си, че обявата е отпреди 2 година ТАСС пък разгласи, че административното дело е формирано във връзка на няколко изявления.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР