Твърдото ми убеждение е, че този нов антикорупционен орган има

...
Твърдото ми убеждение е, че този нов антикорупционен орган има
Коментари Харесай

Пламен Георгиев: Новият антикорупционен орган може да е център на Балканите за борба с корупцията


Твърдото ми разбиране е, че този нов антикорупционен орган има опцията дейно да се бори с корупцията посредством плануваните в закона механизми за това.

Това сподели Пламен Георгиев, който е един от претендентите за началник на новия антикорупционен орган, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Комисията за битка с корупцията, спор на ползи и парламентарна нравственос през днешния ден изслушва претендентите за ръководител на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество.

„ Далеч съм от мисълта, че битката с корупцията ще бъде лесна, това е една комплицирана задача. Но аз мисля, че със своята активност като началник на Комисията за лишаване на нелегално добитото имущество потвърдих, че когато има предпочитание и воля резултати могат да се реализиран. Само за предходната година сме лишили 28 млн. лева с дефинитивно влезнали в действие решения ”, уточни Георгиев.

„ Моята концепция, в случай че бъда определен за ръководител на комисията, в действителност ми се ще, да засилим съдействието с Балканските страни ”, сподели Георгиев. Според него, и поради този неповторим орган, който е основан в нашата страна, точно комисията може да стане един център на Балканите за битка с корупцията. „ Моята концепция е да се основат контактни точки на всички Балкански страни, с цел да може когато е належащо да се получава някаква информация непосредствено да се потърсят тези контактни точки и те да дават нужната информация ”, уточни той. Георгиев съобщи, че това би станало с държавно решение, само че той има подготвеност да създаде такова предложение. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР