Твърдолинейният нов вътрешен министър на Германия предизвика бурни реакции, след

...
Твърдолинейният нов вътрешен министър на Германия предизвика бурни реакции, след
Коментари Харесай

Германски министър: Ислямът не е част от Германия


Твърдолинейният нов вътрешен министър на Германия провокира бурни реакции, откакто съобщи в изявление, че „ ислямът не е част от Германия".

На въпрос от в. „ Билд “ дали въздействието на мюсюлманските мигранти и търсещите леговище в най-голямата стопанска система на Европа значи, че ислямът към този момент е част от нацията, Хорст Зеехофер отговори с „ не “. „ Ислямът не е част от Германия. Християнството е оформяло Германия, в това число и това, че неделя е почивен ден, празниците и ритуали като Великден, Петдесетница и Коледа", сподели той.

"Мюсюлманите, които живеят измежду нас, естествено, са част от Германия. Но това, несъмнено, не значи, че ние, от подправено възприятие на почитание, би трябвало да жертваме нашите обичаи и обичаи".

Германската мюсюлманска общественост се прави оценка на към 4,5 милиона членове, към 1,8 милиона от които са немски жители.

Повечето са потомци на турските по този начин наречени "гастарбайтери", поканени в Германия през 60-те и 70-те години на предишния век.

Мюсюлманската общественост още веднъж стартира да се разраства, откогато през 2015 година дойдоха над 1 млн. искащи да получат леговище, които пристигнаха на Стария континент от белязани от война ислямски страни като Сирия и Афганистан.

Зеехофер е водач на баварския Християнсоциален съюз (ХСС), която партия непроменяемо е до Християндемократическия съюз (ХДС) на канцлера Ангела Меркел.

През 2006 година авторитетният реакционер Волфганг Шойбле, тогава в качеството си на вътрешен министър в първия кабинет на Меркел, сподели, че ислямът е част от Германия и Европа.

През 2010 година Кристиан Вулф, тогава президент на Германия, съживи фразата, което провокира яростен публичен спор, като десните консерватори го упрекнаха, че отхвърля юдейско-християнските корени на Германия.

Меркел стои твърдо на страната на приобщаването, неведнъж заявявайки, че ислямът и мюсюлманите принадлежат към Германия и уверено защитаваше позицията сега на най-голямата вълна от бежанци.

Коментарите на Зеехофер евентуално ще покажат разделянето в новата коалиция, която се събра едвам откакто социалдемократите с принуда се качиха на борда след месеци на политическа парализа./АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР