Твърдо знаем, че вървим по правилния път и в крайна

...
Твърдо знаем, че вървим по правилния път и в крайна
Коментари Харесай

Сергей Рябков: Русия върви по правилния път и ще постигне целите си

Твърдо знаем, че вървим по верния път и в последна сметка ще реализираме поставените цели. Това декларира заместител министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков в изявление за сп. „ Международная жизнь “.

" Разбирането за това какъв брой рискова е тази игра, водена от администрацията на Съединени американски щати във връзка с Русия, употребявайки за задачите си Украйна, без подозрение, нараства. Тревогата от това, че Русия не се е пречупила, макар целия този напън (който също по този начин се увеличава), че Москва уверено е настроена да извърши поставените задания и да не се огъне под натиска на съперниците и съперниците, е налице, и не трябва да се подценява “, споделя Рабков. И твърди: „ И отсега нататък ще работим по този начин, че сътрудниците от Вашингтон ясно, образно, съответно да си дадат сметка какви опасности основават и какво в последна сметка е сложено на карта “.

На въпрос дали идните избори за Конгрес на Съединени американски щати ще трансформират курса на Вашингтон по отношение на Русия и това, което в този момент се случва в Украйна, Рябков показва подозрение. „ В Съединени американски щати се е формирал резистентен антируски консенсус на елитите.

Негативното, стигащо до мъчителна злоба, отношение към Русия там е присъщо на всички, които оказват въздействие, изключително в общественото пространство. Мнозина политици са правили и не престават да вършат кариера въз основата на отричането на модерна Русия “, споделя Рябков. И показва различен огромен проблем: „ През последните години, може да се каже и десетилетия, на Запад се появи грамаден раздор сред самоусещането и светоусещането на популацията, т.е. главната маса хора, които просто живеят своя живот и като цяло са надалеч от икономическите търгаши в личните си страни, и политиците, които държат кормилото “.

 

„ Всички тези по този начин наречени елити освен в Съединени американски щати, само че и в други страни, са се обединили на антируска основа и взаимно се подхранват с хрумвания, с планове, които, както им се коства, може с триумф да се осъществят на антируска почва “, показва още зам.-министърът.

Той разяснява и тематиката със Запорожката АЕЦ, която съгласно него киевският режим и стоящите зад него западни страни се пробват да трансфорат „ всъщност в пленник на личните си упоритости, да я употребяват като инструмент за решение на задания, които нямат отношение нито към нуклеарната сигурност, нито към устойчивостта на енергоснабдяване на самата Украйна “.

Попитан за ролята на $ като универсално платежно средство и международна аварийна валута, Рябков показва, че тя неизбежно ще понижава. „ Просто по силата на справедливи стопански потребности ще се появят различни на $ средства за разплащане. Ще бъдат открити форми за работа, които разрешават да не се допираме, с цел да се избегне по-лошото, до американската финансова система, т.е. даже да не се превеждат суми през следените от тях корпоративни сметки. Същото се отнася и до еврото, и до европейския сегмент от международната финансова система като цяло “, изяснява Рябков.

Той споделя и мнението си за умрелия наскоро някогашен руски водач Михаил Горбачов, като споделя, че „ противоречивостта на тази фигура е разбираема за всички “. „ Мисля, че във външнополитическата сфера Горбачов беше, в случай че щете, романтик, който недооцени същността на тези, с които си имаше работа на Запад, и повярва на някои, бих споделил, до известна степен прелестни хрумвания, които споделяше с другите политици. Но животът в този момент слага всичко на мястото му “, декларира Рябков.

В умозаключение той отбелязва сериозността на настоящия интервал. „ На нас в действителност ни е оповестена тотална война: тя се води в хибридни форми във всички сфери, степента на озлобеност на нашите съперници е голяма, невероятна. Бих желал обаче да кажа, че Русия постоянно, с цялата си история е доказвала, че с чест минава през интервали на най-сложни тествания и излиза от тях укрепнала и способна още по-ефективно, надеждно, решително да отстоява личните си ползи, ползите на своя народ. Така ще бъде и този път “, безапелационен е Рябков.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР