Твърдо решилите да гласуват на местния вот в Русе са

...
Твърдо решилите да гласуват на местния вот в Русе са
Коментари Харесай

Алфа Рисърч: Битката за Русе ще се реши на балотаж

Твърдо решилите да гласоподават на локалния избор в Русе са сред 40-46%. Битката за града пък най-вероятно ще се реши на балотаж. Това демонстрира експресното изследване за община Русе.

То е извършено в интервала 16 – 20 октомври  2023 година от „ Алфа Рисърч “, по поръчка на bTV. Изследването е представително за пълнолетното население с право на глас за локалните избори 2023 година в община Русе. Анкетирани са 500 души. Информацията е събрана посредством директно стандартизирано изявление по домовете с таблети и посредством онлайн анкета.

Очаква се към 60 000 души да упражнят правото си на глас в деня на изборите в неделя.

Данните демонстрират, че преднина има досегашният кмет Пенчо Милков - МК „ БСП за България “ – 29,8%. Следван е от Иван Иванов - ГЕРБ с 16,5%. Заявилите, че ще гласоподават за Искрен Веселинов от МК „ България за районите “ са 14,4%. Рена Стефанова - ПП-ДБ – 13,2%. Борислав Българинов - Съюз на свободните демократи – 6,7%. Златан Златанов от „ Възраждане “ е с 3,4% и най-после -Анатоли Станев от Има Такъв Народ – 3,1%.

От изследването се вижда, че битка ще има за второто място и към този момент остава неразбираемо кой ще е на балотаж с досегашния градоначалник.

„ Има една разлика сред мажоритарните претенденти и сред партийната тежест, тъй като в случай че погледнем настройките за Общински съвет три партии се обрисуват с равни позиции. Това са ГЕРБ, БСП, „ Продължаваме промяната “, незабавно по-късно идват съпостави позиции „ Възраждане “ и „ България на районите “, където е Вътрешна македонска революционна организация. Партийната тежест има по- друга конструкция. Ползва по-голяма тежест при борбата за общински съвет, в сравнение с мажоритарния детайл “, разяснява социологът Боряна Димитрова от „ Алфа Рисърч “.

А най-големите проблеми съгласно жителите на Русе са:

Чистота на въздуха - 79%
Чистота на гарда, сметосъбиране и сметоизвозване - 61%
Улици и тротоари - 53%

Привличане на вложения и основаване на съвременна стопанска система - 52%
Задържане на младите - 48%
Борба с корупцията - 37%

Експресното проучване за община Русе е проведено в периода 16 – 20 октомври  2023 г. от „ Алфа Рисърч “, по поръчка на bTV. Изследването е представително за пълнолетното население с право на глас за местните избори 2023 г. в община Русе. Анкетирани са 500 души. Информацията е събрана чрез пряко стандартизирано интервю по домовете с таблети и чрез онлайн анкета.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР