Твърдите дискове продължават да бъдат силно търсени и тенденцията ще

...
Коментари Харесай

HDD пазарът ще продължи да расте


Твърдите дискове не престават да бъдат мощно търсени и наклонността ще се ресурси
(снимка: CC0 Public Domain)

Обемът на международния пазар на твърди дискове ще надвиши 80 милиарда $ до 2029 година, предвижда Future Market Insights. Според анализаторите, HDD промишлеността ще продължи да пораства, а устройствата за мрежово предпазване ще останат най-популярните твърди дискове.
още по темата
През 2022 година пазарът на HDD се прави оценка на $38,49 милиарда След 7 години, през 2029 година, се размерът на продажбите да доближи $80,87 милиарда, със средногодишен ритъм на напредък (CAGR) от 11,2%.

Към края на предходната година Съединени американски щати предстоящо бяха най-големият пазар за HDD в района на Северна Америка. Според прогнозата, до 2029 година CAGR там ще е на равнище 7,5%. В Китай обаче CAGR през обсъждания интервал ще бъде по-висок – 8,7%.

Анализаторите считат, че производителите на твърди дискове ще пускат нови генерации устройства с повишен потенциал на всеки две до три години. Решенията за предпазване, които в този момент съставляват сред 31% и 40% от общите доставки, съгласно разнообразни оценки, ще продължат да останат най-търсени.

Моделите с потенциал от 1TB и повече ще заемат към 75% от общите продажби до 2029 година: в тази категория CAGR ще бъде 13,6%. USB устройствата, които в този момент съставляват към една трета от пазара, ще запазят своята известност.

Що се отнася до настолни настолните твърди дискове, анализаторите чакат този сегмент да нараства средногодишно с 12,3% в интервала 2022-2029 г.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР