Твърди се, че той е фалшифицирал документи в банка в Айова, което е довело до фалит. Той все пак стана изпълнителен директор в друга банка

...
Федералният резерв в четвъртък предупреди Танер Винтерхоф, бивш изпълнителен директор
Коментари Харесай

Федералният резерв в четвъртък предупреди Танер Винтерхоф, бивш изпълнителен директор във VisionBank от Айова, за предполагаемо фалшифициране на документи, което е причинило на банката големи загуби. Въпреки че VisionBank го уволни миналата година, Winterhof все пак успя да си намери друга работа в банка.

Според Федералния резерв Winterhof е фалшифицирал документи, включително споразумение за подчинение, свързани със заеми, отпуснати на клиент.

„Разглежданите документи бяха централни за последващото производство по несъстоятелност, в което банката беше страна, и в крайна сметка банката претърпя поне 100 000 долара загуби и съдебни такси, отчасти поради поведението на Винтерхоф“, каза Фед в официално принудително решение действие.

Винтерхоф специално е фалшифицирал подписа на Мелиса Дайър, кредитен служител в Агенцията за земеделски услуги на Министерството на земеделието, върху „споразумение за подчинение“, което приоритизира заемите по важност, според декларация за фалит, в която VisionBank е посочена като кредитор. FSA по-късно уведоми VisionBank, че договорът за подчинение е фалшифициран.

Според документацията за фалит, фалшифицираният подпис е изписал неправилно името на Дайър.

Централната банка каза, че Винтерхоф също е „наредил постъпленията от заем на клиент да бъдат използвани по начин, несъвместим с целта на заемите, както е посочено в приложимите документи за заема“, добавяйки, че поведението му „включва лична нечестност и демонстрира умишлено или продължаващо незачитане за сигурността и стабилността на банката.”

Winterhof се съгласи с издаването на заповедта на Феди се съгласи да се съобрази с Фед. В същото време от него не се изисква да признае или отрече каквото и да е нарушение. Но заповедта, която влезе в сила на 26 септември, забранява на Winterhof да бъде част от ръководството на която и да е банкова институция.

Winterhof беше прекратена от VisionBank през януари 2022 г., според Фед. Изпълнителният директор на VisionBank Хедър Милър каза пред CNN, че „няма повече коментари, освен това, което беше публикувано от Федералния резерв, в момента“.

След това той се премества в Availa Bank, също базирана в Айова, като вицепрезидент и кредитен служител, според онлайн страницата на персонала на банката по-рано в четвъртък и профила на Winterhof в LinkedIn.

Въпреки това, малко след като CNN се обърна към Availa Bank за коментар, Winterhof беше премахнат от страницата на персонала на Availa. Изпълнителен директор на Availa каза на CNN в имейл, че Winterhof вече не работи в банката.

„В нито един момент Availa Bank не е знаела за разследване срещу г-н Winterhof и всички действия, предприети от Федералния резерв срещу г-н Winterhof, са напълно несвързани с Availa Bank и нейните клиенти“, пише Лиза Ирлбек, маркетинг директор и образование и разпространение на общността директор в Availa, в изявление.

Винтерхоф не отговори на многобройни искания за коментар от CNN освен автоматизиран отговор по имейл извън офиса. Той също така изтри страницата си в LinkedIn, след като CNN започна да се интересува.

„Знам, че в силните бизнес отношения доверието е от двете страни на улицата и аз работя усилено, за да развия и поддържам доверието на всичките си клиенти“, беше посочено по-рано в биографията на Винтерхоф в LinkedIn. „Всички мои клиенти бързо осъзнават страстта ми към финансите и да помагам на всички да успеят финансово и очаквам с нетърпение да покажа тази страст към всички мои нови клиенти.“

Според профил на Асоциацията на банкерите в Айова, Winterhof е искал да стане банкер от дете и управлява свой собствен подкаст, наречен Farm4Profit.

„Трябва да отделите време, за да разберете от какво се нуждае клиентът, за да му предоставите най-доброто изживяване при обслужване на клиенти. След това това се превежда за мен извън работата ми под много форми – у дома със семейството, с приятели в общността и с гости, докато провеждаме подкаст интервюта“, каза Винтерхоф. „Все още не съм това, което бих смятал за велик в това, но работата в банкирането ме направи много по-добър сега от това, което бях преди!“

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР