Твърди се, че стената е рухнала по време на по-силен

...
Твърди се, че стената е рухнала по време на по-силен
Коментари Харесай

Министър Каракачанов Проговори За Трагичната Смърт В Хасково

Твърди се, че стената е рухнала по време на по-силен ентусиазъм напразно. Инцидентът е станал към 18:40 часа в региона на бившето военно отделение. Мъжът се е движил по тротоара, когато стената се е срутила.

По-късно от Министерство на защитата потвърдиха за случая. От 2001 година теренът не се е употребявал от Българската войска, защото нуждата от него е отпаднала. В дните преди случая е почнала процедура за бракуването на сградния фонд, след което се е предвиждало той да бъде измит и обезопасен.

По думите на вицепремиера на място е имало предпазна лента, само че заради по-силен ентусиазъм напразно стената е рухнала. Каракачанов е разпоредил да се направи и цялостна инспекция по цялото срутване на стената, с цел да сме наясно дали има някаква лична виновност в някоя от структурите, които дават отговор за съхраняването на тези обекти..

По думите на военния министър има доста проблеми с такива обекти и някогашни военни поделения, защото законът не позволява да се пристъпи към независими дейности, написа нюз.бг.

" Много от обектите не могат да бъдат продадени, тъй като на тяхна територия има остарели здания и пространства, които са необитаеми и за нищо не стават ", изясни вицепремиерът и добави, че такива обекти са десетки и стотици парцели с отпаднала нужда.

На въпрос дали с " Апартаментгейт " има уронване на държавността, Каракачанов съобщи, че: " не му се занимава с сходни тематики и да връща още веднъж претоплени манджи ".

Той повтори своите изказвания от през вчерашния ден - задачата на " Апартаментгейт " не е толкоз да се удари този или оня политик, а борбата бълбука от дълго време - за избора на основен прокурор.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР