Твърди се, че Северна Корея е откраднала криптовалута на стойност

...
Твърди се, че Северна Корея е откраднала криптовалута на стойност
Коментари Харесай

Tвъpди ce, чe Ceвepнa Kopeя e oтĸpaднaлa ĸpиптoвaлyтa нa cтoйнocт нaд 1,7 милиapдa щaтcĸи дoлapa oт бopcи зa няĸoлĸo гoдини

Твърди се, че Северна Корея е откраднала криптовалута на стойност над 1,7 милиарда щатски $ от тържища за няколко години, оповестяват южнокорейски медии, представени от сайта beincrypto. Според информацията, тоталитарната страна употребява хакери, с цел да се насочи към лица и компании от разнообразни елементи на света.

Южнокорейски медии оповестяват, че Северна Корея е хакнала 2 трилиона вона (1,7 милиарда долара) криптовалута от разнообразни тържища. Докладите по тематиката означават, че страната, подложена на тежки наказания, пази активите в дълготраен проект, с цел да се възползва оптимално от тях, вместо да ги продава неотложно за пари.

Обвиненията, че Северна Корея е употребила хакери за кражба от тържища не престават от дълго време. През октомври тази година Съединени американски щати също показаха, че страната прави това от няколко години.

" Правителството на Съединени американски щати откри, че севернокорейските хакери са се обединили с други нарушители за пране на пари, с цел да откраднат виртуални активи от три тържища за виртуални активи и по-късно да изпират приходите ", написа в формалния отчет на американските управляващи.

Твърди се още, че Северна Корея нападна крипто тържища в разнообразни елементи на света, в това число Южна Корея, Словения, Индонезия и Съединените американски щати. Смята се, че добитите виртуални пари са били употребявани за финансиране на нейната нуклеарна стратегия и създаването на балистични ракети.

Държавата прибягва до разнообразни тактики, с цел да заобикаля тежките стопански наказания против нея. Криптовалутите са се трансформирали в един от главните принадлежности в това изпитание, което тревожи държавните управления и водачите по света, разясняват политически анализатори.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР