Твърди се, че подкрепата за Тръмп сред афроамериканските гласоподаватели се

...
Твърди се, че подкрепата за Тръмп сред афроамериканските гласоподаватели се
Коментари Харесай

Тръмп продължава да разпалва публиката. Организаторите на кампанията му твърдят, че той няма да се промени

Твърди се, че поддръжката за Тръмп измежду афроамериканските гласоподаватели се усилва. Въпреки четирите обвинявания за твърдяни закононарушения, те виждат в него жертва на дискриминация, каквато са и те.

Сравняват го с съветския политически отстъпник Алексей Навални, който умря в арктически затвор на Владимир Путин, което допуска, че Тръмп също е политически отстъпник.

Почти във всяка своя обществена изява той повтаря лъжите за изборите, които е изгубил.

Кандидатите, които са на прага да спечелят номинацията на своята партия, на първичните избори обикновено променят посланията си към умерени позиции, за да засилват твърдите гласоподаватели, макар да са по-малко привлекателни за по-широката публика. На политически език това се нарича „ превръщане “.

Не и Доналд Тръмп. Вместо да се „ обръща “, бившият президент постоянно удвоява разпалващата си изразителност, обиждайки широки пластове избиратели; изглежда не успява да обуздае най-яростните си и постоянно самоунищожителни инстинкти. Дори когато някои от най-верните му поддръжници оферират да промени фокуса и да смекчи реториката, която рискува да обиди самостоятелните гласоподаватели и хората извън базата на подкрепящите го.

 казва Крис ЛаЧивита – старши консултант на кампанията му.  Вместо това ЛаЧивита и другите високопоставени сътрудници считат, че тяхната роля е да обезпечат организация, която  на Тръмп.

Според него, далеч преди [президентските] избори [през ноември], метода на кампанията е да пуска послания, атакуващи президента Джо Байдън преди първичните избори в Айова. Така, Тръмп по-малко приказва за последния останал съперник-републиканец –бившия посланик в ООН Ники Хейли, а съсредоточава кампанията си върху създаване на инфраструктура за крайните избори, именно, насочвайки се от първичните щатски избори към ноемврийските бойни полета.

Това включва усилия да овладее Националния комитет на Републиканската партия (НКРП), планове за консолидиране дейностите по набиране на средства, политическите интервенции, връзките и изследванията на нагласите. ЛаЧивита е на път да стане основен действен шеф на НКРП, запазвайки в същото време ролята си в акцията.

, изтъква ЛаЧивита. Иначе казано, да очакваме „ още от същото “, откакто Тръмп завоюва номинацията, което се очаква да стане по-късно този месец.

Най-твърдите послания на Тръмп – макар да са познати на американците девет години след първата му кандидатура за президент, са добър фураж за екипа на Байдън, който желае да стимулира недоволните демократи и самостоятелните гласоподаватели, като ги предизвести за [опасността от] втори мандат на Тръмп.

Речите на Тръмп на митингите му често продължават два часа: той се върти от политически оферти, персонални истории и смешки, към нападки против съперниците си, оплаквания, че е преследван от съдилищата и ужасни предизвестия за бъдещето на САЩ. Често добавя изрази, които не са включени в предварително подготвеното му ревю. Но някои от най-размирните му мнения са част от сюжета.

Той се хвали, че е номинирал във Върховния съд трима съдии, които са дали своят вот за унищожаване правото на аборт, даже когато прикани републиканците да не бъдат прекомерно крайни по въпроса, по който демократите си приписват заслуги. Обещавайки да реализира най-голямата интервенция по депортиране в историята на Съединени американски щати, сочи към имигрантите, които това пък е отзвук от думи на Адолф Хитлер. Дори нарече опонентите си „ паразити “ – израз, заради който последните го характеризират като авторитарен. На един от митингите през предишния уикенд Тръмп стигна до такава степен, че дефинира отношението на Байдън към границата като 

 заяви Кевин Муньос – говорител на Байдън.

Съветниците на Тръмп го насочват по-малко да приказва за обиди и отмъщение и повече за визията му за втори мандат. Но след три акции за Белия дом и четири години на поста [президент], Тръмп е утвърдил начина си на деяние. Бившите помощници отдавна знаят, че опитите да се оказва натиск върху Тръмп да обуздава импулсите си често водят до задълбочаването им. А предизборният му екип наподобява почита и се доверява на политическите инстинкти на някогашния президент, акцентирайки досегашните му победи в първичните избори. Говорителят му Стивън Чaнг заяви, че Тръмп няма да се промени. Американците  каза Чaнг.

Интервютата с републиканците, включително с поддръжниците на Тръмп и с тези, които към момента поддържат отслабената кандидатура на Хейли, отразяват опасения, че [с този си подход] Тръмп рискува да провали ясна победа срещу Байдън, който сред избирателите е с нисък рейтинг и необятно разпространени съмнения за втори мандат, предвид възрастта и пригодността му.

, споделя бившият конгресмен от Вирджиния Том Дейвис, който поддържа Хейли. Дейвис означи, че въпреки да е подобрил икономическите индикатори, Байдън остава съкрушен от опасения за ръст на инфлацията, и

Дори поддръжници на Тръмп наподобява признават проблема му. Според проучване на Associated Press, около половината от републиканците в консервативния щат Южна Каролина – в това число към една четвърт от собствените му поддръжници, се притесняват, че е прекомерно краен, с цел да завоюва изборите. Въпреки че Тръмп господства измежду консервативните гласоподаватели, на президентските избори през ноември 2020 година те представляваха едва 37% от електората.

В събота Тръмп организира манифестации в Северна Каролина и Вирджиния – два от щатите, в които ще се проведат първоначални избори в супер вторник, само че които евентуално са колебаещи се за крайните избори през ноември. И в двата щата акцентират тези проблеми: Тръмп господства измежду консерваторите, изключително в селските райони и дребните градове на Америка, но в по-урбанизираните региони би трябвало да се пребори за по-умерените гласоподаватели.

Губернаторът на Северна Каролина – демократа Рой Купър, който бе избран отново през 2020 година, макар че Тръмп спечели в този щат, акцентира върху контраста сред Тръмп и Байдън. попита той в интервю; 

Байдън завоюва във Вирджиния през 2020 г. Но година по-късно жителите на този щат избраха републиканеца Глен Йънгкин за губернатор. Йънгкин акцентира на образованието и икономическата политика и притегли умерените представители на градските и крайградските региони на щата, които в ерата на Тръмп бяха станали по-благосклонни към демократите. За отбелязване е обаче, че досега Йънгкин не е подкрепил Тръмп. Чрез своите помощници той отказа искане за изявление.

Бившият председател на Камарата на представителите на Конгреса Нют Гингрич, поддръжник на Тръмп, съпостави 2024 година с 1980 г. Тогава републиканецът Роналд Рейгън спечели безапелационно над демократа Джими Картър, при който страната бе обременена с инфлация, висока безработица и интернационалните спорове. Наречен  Рейгън завоюва 44 щата и нов републикански Сенат , сподели Гингрич.

заяви Гингрич, считайки, че Тръмп може да провокира републиканска вълна, както когато победи Хилъри Клинтън през 2016 година

Възможно е обаче да се повтори 2018 година, когато републиканците изгубиха мнозинството си в Камарата на представителите, или 2020 година, когато Тръмп загуби и демократите си върнаха контрола над Сената, или 2022 година, когато републиканците изгубиха печеливши места в Сената и не съумяха да извърнат камарата.

Сенаторът от Южна Каролина Линдзи Греъм предлага Тръмп и неговата кампания Но самият Греъм се е „ обърнал “. След като се кандидатира за президент през 2016 година, Греъм се зарече: . Сега той се доверява на Тръмп. Но каза Греъм на празника на Тръмп в Южна Каролина.

Превод: доктор Радко Ханджиев

Източник: msn.com

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед30799Проф. Нако Стефанов: Руско-турската освободителна война у нас изигра ролята на земеделска революцияАлтернативен Поглед44858Проф. Нако Стефанов: Наши и непознати сили желаят да трансфорат България в бойно полеАлтернативен Поглед109364Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед150099Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед15701Иван Таков: На Позитано-20 желаят да потопят положителните резултати от изборите в блатотоАлтернативен Поглед377589Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед150099Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед117148Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоАлтернативен Поглед109364Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоКоментарен Поглед102048 Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР