Твърди се, че Москва е изразила готовност да предприеме военни

...
Твърди се, че Москва е изразила готовност да предприеме военни
Коментари Харесай

САЩ обявиха готовността на Русия да предприеме военни действия срещу Украйна

Твърди се, че Москва е изразила подготвеност да предприеме военни дейности против Киев, в случай че настояванията й не бъдат изпълнени, сподели непрекъснатият представител на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Линда Томас-Гринфийлд, изказвайки се на съвещание на Съвета за сигурност по отношение на обстановката към Украйна.

„ Наскоро Русия заплаши с военни дейности, в случай че настояванията й не бъдат изпълнени. Ако Русия предприеме нова инвазия в Украйна, никой от нас не може да каже, че не сме очаквали това. Последствията ще бъдат ужасни “, сподели тя, представена от ТАСС.

По нейните думи, Вашингтон не желае започването на въоръжена борба за Украйна, само че е подготвен да даде съдбоносен отговор, в случай че обстановката ескалира.

„ Търсим мир. Ние търсим разговор. Ние не желаеме борба, само че ще действаме уверено, бързо и в единение, в случай че Русия предприеме нова инвазия в Украйна “, сподели дипломатът.

Тя също по този начин съобщи, че Русия е изпратила в Беларус към пет хиляди военнослужещи, системи за противовъздушна защита, специфични елементи и балистични ракети с дребен обхват.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР