Твърди се, че крал Чарлз има кръвна връзка с кръвожадния

...
Твърди се, че крал Чарлз има кръвна връзка с кръвожадния
Коментари Харесай

Стряскащо! Каква е връзката между Чарлз III и граф Дракула

Твърди се, че крал Чарлз има кръвна връзка с кръвожадния румънски държател Влад Цепеш, който въодушевява Брам Стокър да напише историята за вампира Дракула, написа БГНЕС.

Разкритието пристигна от артиста Люк Евънс, който се срещнал с кралския персона след привършване на работата по кино лентата `Dracula Untold` от 2014 година Актьорът неотдавна разкри, че Чарлз му споделил, че е наблюдавал произхода си до кръвожадния румънски държател Влад Императора - прочут още като Влад III, Влад Цепеш и Влад Дракула - за който се твърди, че е въодушевил измисления върколак на Брам Стокър.

В предаването " Шоуто на Джонатан Рос " Люк изясни по какъв начин се е стигнало до този чудноват диалог, като сподели: " Спомням си първия път, когато приказвах с Чарлз. Бях доста нервозен. Той се приближи до мен и ме попита: " Над какво работиш? ", а аз отговорих: " Току-що приключих филм за румънския държател Влад Цепеш, който се трансформира в Дракула. А той сподели: " Забавно, само че аз съм родственик на Влад Цепеш ".

" Помислих си, че се майтапи, само че той показа по какъв начин е стигнал до кръвната му връзка с Влад ".

В `Dracula Untold` Люк играе румънският държател от XV век Влад III, а Дракула е неговото чудовищно алтер-его.

Истинският Влад е управлявал област Влахия в днешна Румъния и се счита, че е бил застрашителен държател владетел, който е умъртвил хиляди и е екзекутирал доста от враговете си, като е употребявал набиване на прът, което му е спечелило ужасяващия прякор.

Книгата на Брам Стокър " Дракула " е оповестена през 1897 година и мнозина имат вяра, че той е употребявал митологията за Влад, с цел да сътвори своя най-известен воин.

Смята се, че крал Чарлз III е отдалечен правнук на Дракула, по линия на брачната половинка на крал Джордж V - кралица Мери. След като открива тази историческа връзка, Чарлз посещава района неведнъж, купува парцел в Трансилвания и даже прави благотворителна активност там посредством своята фондация " Принцът на Уелс ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР