Твърди се, че косата расте с 0.5 до 1.7 сантиметра

...
Твърди се, че косата расте с 0.5 до 1.7 сантиметра
Коментари Харесай

Ето кои са 5-те прически, пречещи на растежа на косата

Твърди се, че косата пораства с 0.5 до 1.7 сантиметра всеки месец. И до момента в който някои се радват на дълга и здрава коса единствено след няколко седмици, други би трябвало да чакат доста повече. Като се има поради, че тя се нуждае от специфични грижи, от време на време сами я наранявате, като просто я стилизирате неверно. Ако желаете да имате дълга коса, избягвайте тези 5 прически, тъй като забавят растежа ѝ.
1. Високи конски опашки
Добре загладените и стегнати конски опашки може да наподобяват елегантно, само че сигурно водят до главоболие след известно време. Ако постоянно връзвате косата си по този метод, това предизвиква увреждане на космените фоликули, загуба на повече косми или проблеми с растежа.
2. Рошави кокове, до момента в който спите
Искате да имате небрежни къдрици? Може би поради това оформяте мократа си коса в чорлав кок и си лягате по този начин. И въпреки че по този метод постигате мечтаната визия, в действителност вредите на косата си. Тъй като тя е опъната цяла нощ, след това може да забележите засилен косопад.
3. Много стегнати плитки
Плитките са хубав метод да стилизирате косата си и да се справите с непокорните косъмчета. Проблемът е, че когато непрекъснато я оформяте в стегнати плитки, това може да докара до положение, наречено плешивост, което води до загуба на повече косми и понижава възможностите ви да имате здрава и дълга коса.

4. Ежедневно изправяне
Ако всеки ден изправяте косата си, употребявайки нападателни артикули или преса/сешоар, не се изненадвайте, че тя пораства постепенно и не наподобява добре. Постоянното ѝ изправяне, без да слагате нужната отбрана, предизвиква раздробяване на косъма и изцяло поврежда косата.
5. Топиране
Има доста прически, при които косата се топира, с цел да се добави спомагателен размер в горната част на главата. Макар че те наподобяват добре, има скрита щета. Тази техника кара повърхностния пласт на главата да се бели повече, което мощно поврежда косъма в основата му.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР