Твърди се, че Георги Иванов – Гонзо е оглавил БФС

...
Твърди се, че Георги Иванов – Гонзо е оглавил БФС
Коментари Харесай

2 млн. лв. за купуване на гласове направили Гонзо шеф на БФС

Твърди се, че Георги Иванов – Гонзо е оглавил БФС вследствие на недодялан политически напън и раздадени подкупи на футболните делегати на обща стойност 2 млн. лева

Миналия петък 47-годишният пловдивчанин изненадващо за необятната аудитория, само че предстоящо за познаващите задкулисието в родния футбол, завоюва на първия тур изборите за началник на БФС,  събирайки 235 делегатски гласове от общо 469. Впечатляващ подробност е, че Гонзо събра точния брой гласове – 50%+1, с цел да избегне балотаж с Димитър Бербатов (181 гласа).

 

Гонзо заменя на президентския престол от дълго време компрометирания досегашен собствен шеф в БФС Борислав Михайлов, който беше заставен да си тръгне след 20-годишно ръководство не без политическа и прокурорска интервенция в резултат на бурно публично неодобрение, ескалирало до принуждение по улиците.

 

Начинът, по който Георги Иванов победи на конгреса над ползващите се с голяма поддръжка Димитър Бербатов, Стилян Петров и Мартин Петров, сподели, че някогашният нападател на „ Левски “ и националния тим не е разчитал на персоналните си качества, престиж и омагьосване, с цел да завоюва футболните делегати, а се е употребил с институционална, политическа и финансова поддръжка, с цел да оглави българския футбол и да ползва методите на ръководство на близкия си другар и сътрапезник Борислав Михайлов.

 

Няколко самостоятелни един от различен източници от футболните среди описаха, че Гонзо е пазарувал гласове на делегати в последните дни преди конгреса в хотел „ Маринела “, като представителите на аматьорските футболни клубове, които доминират, са продавали вота си против суми, достигащи до 20 000 лв.. Георги Иванов се е употребил с поддръжката на две политически партии – ГЕРБ и Движение за права и свободи, откъдето е получил сред 65 и 80 гласа.

 

„ Президентите на футболни тимове от четвъртото най-ниско равнище на българския футбол от Великотърновския, Варненския и Пловдивския район, са били притиснати от кметовете на обитаемоте места да дадат вота си за Георги Иванов. Казвано им е, че в случай че гласоподават за Бербатов, общините ще понижат и даже спрат финансирането им. В ниските равнища на футбола селските кметове са неофициални президенти тъй като те обезпечават съвсем напълно издръжката на локалните тимове. Имало е пробив даже измежду делегатите от Благоевградска област, откъдето е Димитър Бербатов “, разкрива дълготраен футболен президент на аматьорски клуб от Софийска област.

 

Буквално в нощта преди извършения конгрес пък дясната ръка на Борислав Михайлов - изпълнителният началник на БФС Борислав Попов, взаимно с настоящ член на Изпълкома на футболния съюз и спонсор на централата са провели серия от срещи с делегати, на които са били раздавани пари в пликове и са се поемали задължения бъдещият президент Гонзо да подсигури екипировки и топки за футболните клубове.

 

„ Сумите са варирали от 3000 до 20 000 лв. според от ранга на подкупения пратеник. Общата сума, която е изхарчена, с цел да бъде определен Гонзо за президент, е към 2 милиона лв.. По-голямата част от парите са обезпечени от черната каса на БФС следена към момента от Боби Михайлов посредством доближения му Борислав Попов, който съвсем несъмнено ще остане на поста си и при Гонзо “, споделя дълготраен футболен активист.

 

Представители на футболните среди свидетелстват, че кандидатурата на Георги Иванов – Гонзо е получила мощен подтик в седмицата преди провеждането на конгреса в резултат на интервенция на най-богатия и авторитетен президент на футболен клуб в страната.

 

„ Допреди олигарси да се намесят в интерес на Георги Иванов, се смяташе, че любимецът на хората зад Боби Михайлов е неговият вицепрезидент Михаил Касабов. Той се ползваше и с неофициалната поддръжка на ГЕРБ и Движение за права и свободи до сряда, когато някой натисна копчето в интерес на Гонзо и се спусна заповед той да бъде определен за правоприемник на Михайлов “, разкрива футболен пратеник. Според думите му кол в колелото пред избора на Бербатов за началник на БФС е бил комплициран още преди няколко месеца, когато от футболната централа изхвърлиха над 70 аматьорски тима поради присъединяване им в сякаш неточен конгрес, призован от екипа на Бербатов.

 

Друг споделя, че Димитър Бербатов и екипът му също са търсели политическа поддръжка, само че са я получили единствено отчасти в лицето на президента Румен Радев, не и от „ Продължаваме промяната “, Демократична България и ГЕРБ. Във футболните среди дори върви слух, че мениджърът Георги Градев съумял да обезпечи поддръжка от Бойко Борисов преди към месец, само че водачът на ГЕРБ сложил изискване претендентът на опозицията да е някой всред Стилян Петров и Мартин Петров, не и Бербатов.

Предложението било изрично отхвърлено и по този начин след това Гонзо се трансформирал във любимеца на съуправляващата партия от „ сглобката “.

 

Показателно за ролята на ГЕРБ при избора на Гонзо е наличието на двама техни кметове в Изпълнителния комитет на БФС, препоръчан от Иванов – кметовете на Враца и Велико Търново Калин Каменов и Даниел Панов. Упорито се мълви, че Даниел Панов, който неотдавна оглави и Сдружението на общините в България, е бил изключително деен в уреждането на делегатски гласове в интерес на Гонзо, и то освен от Великотърновския район.

 

Още при първото си изявление като президент на БФС пък Георги Иванов показва ролята си на марионеткаq чиито конци са дърпани от задкулисието – предложи за  член на Изпълкома починалия депесар Камен Костадинов, откакто не можа да разчете на подаденото му от Атанас Фурнаджиев листче името на кмета на Враца Калин Каменов.

 

Индикациите, че новият президент на БФС Георги Иванов ще ръководи родния футбол по еднакъв метод и с съвсем същия екип като на Боби Михайлов, бяха доказани от самия Гонзо.

Според изявленията му след извоювания конгрес той ще „ продължи към този момент поетия от Борислав Михайлов курс “ и че предшественикът му е „ сложил основите за сполучливото насърчаване на българския футбол “.

 

Единственият ярък лъч за българския футбол от конгреса на БФС беше безапелационният отвод на триото Бербатов – Стилян – Мартин Петров да се трансфорат в част от статуквото. И тримата признаха загубата и показаха изрично мнение, че няма да апелират резултатите от гласуването, само че и че не желаят да вземат участие в ръководството на БФС под управлението на Гонзо. А Мартин Петров отчаян разгласи, че отпътува за Мадрид, тъй  като трябвало да почисти басейна в къщата си за идния летен сезон.

Инфо: Уикенд, crimesbg.com

Тагове: Георги Иванов Гонзо БФС Борислав Михайлов Димитър Бербатов Михаил касабов Стилиян Петров Мартин Петров Камен Костадинов Атанас Фурнаджиев Калин Каменов Даниел Панов
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР