Началникът на полицията в Нортхемптъншър е разследван за носенето на медал от Фолклендските острови, въпреки че е бил на 15 години

...
Твърди се, че е носил медала на Южен Атлантик, награждаван
Коментари Харесай

Твърди се, че е носил медала на Южен Атлантик, награждаван с британски военни и цивилни за служба в конфликта през 1982 г. между Обединеното кралство и Аржентина.

57-годишният е обвинен, че го е носил на няколко събития, представяйки погрешно военната си служба.

Независимата служба за полицейско поведение (IOPC) е започнала разследване след жалба.< /p>

Полицейският наблюдател каза в изявление: „Можем да потвърдим след оценка на сезиране от Службата на комисаря по полицията, пожарната и престъпността за Нортхемптъншир, че започнахме разследване на обвинения срещу началника на полицията.

„Твърденията са свързани с опасения за потенциално невярно представяне на неговата военна служба и комуникация с комисаря по полицията, пожарната и престъпността. Нашите разследвания са на ранен етап."

Police Oracle, уебсайт за полицейски новини, също има интервю с г-н Adderley, където се описва, че той е служил на Фолклендските острови.

Г-н Adderley каза в изявление: „Бях уведомен за жалба в общи линии, но не получих никакви известия, връчени ми от IOPC.

„Разочароващо е, че някой е изтекъл такива подробности за това, което Смятам, че това е много личен семеен проблем, на който все още не съм отговорил официално.

„Следователно съм ограничен в това, което мога да кажа, но винаги съм искал да отговарям на такива въпроси директно и открито. Ето защо е важно да заявя публично, че съм много горд с моята кадетска, кралска военноморска и полицейска служба.

„Идвайки от военно семейство, нося всичките си медали с гордост и винаги съм нося двата медала, които братята ми ми дадоха да нося, когато единият се разболя критично и един емигрира, заедно с моя собствен.

„След като бях уведомен за това оплакване, което има частно семейно въздействие върху мен лично, аз веднага взех съвет миналата седмица относно протокола и промених страната на гърдите си, на която се носят тези медали.

„Очаквам с нетърпение да дам на IOPC пълноценен отговор при първа възможност и напълно оценявам че имат работа за вършене“, добави той.

Прочетете още новини от Обединеното кралство:
„Голям инцидент“, когато училищен автобус се преобърна на магистрала
Момче се явява в съда, обвинено в убийство на ученичка
Момче, арестувано след отсичане на световноизвестно дърво, е освободено под гаранция

По време на 30-годишната си полицейска кариера г-н Адърли е служил в полицията на Чешър, полицията на Голям Манчестър, полицията на Стафордшър - преди да бъде назначен за Нортхамптъншър Началникът на полицията полицай през август 2018 г.

Това не е първият път, когато г-н Адърли предизвиква противоречия.

През април 2020 г., в разгара на пандемията от COVID, той заплаши с блокади по пътищата и претърсете пазарските колички на хората, ако членовете на обществото не се придържат към правителствените указания, предназначени да ограничат разпространението на коронавирус.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР