Твърденията на Запада, че Москва е на път да нахлуе

...
Твърденията на Запада, че Москва е на път да нахлуе
Коментари Харесай

Мария Захарова: Западът измами, изнасили и разпна Украйна

Твърденията на Запада, че Москва е на път да нахлуе в Украйна, са единствено част от подправената действителност, която той се пробва да продаде на света, сподели представителят на съветското външно министерство Мария Захарова в извънредно изявление за RT във вторник. Тя сподели, че най-голямата жертва на този развой е самата Украйна, която страда, тъй като Съединени американски щати я привлякоха в своите игри, което единствено ускорява егоистичните ползи на Америка.

Захарова също по този начин показа своите мисли за политическата рецесия със Запада, натиска против RT DE в Германия и други значими въпроси. Ето главните заключения от нейното изявление:

Русия няма да търпи " западните неистини "

Що се отнася до отразяването на Русия, западните медии се движат в крачка с задачите на съответните си държавни управления, набирайки публичната поддръжка за по-голяма борба, сподели Захарова. Това е явно „ координирана акция “, предопределена да заблуди хората, за разлика от това, което се случи във кино лентата „ Wag the Dog “.

Един от най-фините скорошни образци, представени от съветския посланик, е историята за „ сякаш елементарна “ украинска майка на три деца, която си купила пушка и военно съоръжение, с цел да се пребори с съветските войски. Това беше обявено тази година от голям брой западни издания.

Жената в действителност се е включила към по този начин наречените сили за териториална самозащита на Украйна през 2020 година, доста преди актуалната ескалация, съгласно украинската версия на немската държавна телевизия Дойче веле. Има доказателства, че тя е била дейна в украинските националистически среди от години. Но тези детайлности от нейната биография не бяха обявени на западните читатели.

Потокът от едностранна и постоянно спорна информация, подавана на публиката, „ е цялостна полуда “, сподели Захарова. Подобно засищане на вести с намеци и имитации е било употребявано доста пъти в предишното, като да вземем за пример когато Съединени американски щати се подготвяха за нашествието в Ирак през 2003 година или бомбардировките в Либия през 2011 година, добави тя.

„ Западното общество може би е привикнало с този тип медийни смешки ", означи говорителката на съветското Министерство на външните работи.

" Те евентуално осъзнават какво се случва и считат, че нищо не може да се направи за тази машинация в световен мащаб, само че ние не сме съгласни. Не желаеме да живеем в царство на изкривени огледала. Няма да се примирим с тези безкрайни неистини “, сподели Захарова.

Западът трансформира Украйна в жертва за лична полза

Най-голямата жертва на актуалното опълчване сред Съединени американски щати и Русия за Украйна е самата Украйна, сподели съветският посланик. Страната беше обект на скрит план за прелом, чиято последна цел беше да откъсне страната от Русия, сподели тя.

Това попречва опитите на Москва за икономическа интеграция с нейните постсъветски съседи и да „ направи невероятно естественото енергийно съдействие “ сред Русия и нейните европейски клиенти.

Вашингтон е очевидният победител в обстановката, сподели Захарова. Това забави неговия съперник Русия. Той също по този начин сътвори благоприятни условия за своя полутечен природен газ „ посредством политическо изнудване “. И съумя да продължи военните си ползи на континента, в това число на украинска територия, аргументира се тя.

Междувременно украинците се оказаха по-бедни и по-малко сигурни, обратно на обещаното им, добави служителят.

„ [Западните подстрекатели на Украйна] я излъгаха, изнасилиха я и по-късно я разпнаха “, сподели Захарова.

„ Изобщо не ги интересува какво се случва с украинския народ ", съобщи тя.

Руският чиновник акцентира, че макар постоянно саркасичните й забележки за протичащото се в Украйна, „ надълбоко в себе си “ тя „ откровено съжалява “ за това по какъв начин страната беше засегната от игрите на Вашингтон.

Единството на НАТО е мит

Съединени американски щати резервират същото „ егоистично “ отношение към някои от най-близките си съдружници, като Германия, уточни Захарова. Според нея Вашингтон е извил ръцете на Берлин, с цел да забави и евентуално да анулира газопровода „ Северен поток 2 “, употребявайки тактиката на „ плашенето с Русия “.

Възпрепятстването от страна на Германия на RT DE, който е братският канал на RT на немски език, дружно със устрема на Съединени американски щати да запазят западния надзор върху публичния дискурс, навреди на връзките на Берлин с Москва, твърди служителят.

Берлин на процедура забрани излъчването на съветския канал в Германия, потвърждавайки, че лицензът му, публикуван от Сърбия, не е годен в страната. В изявлението Захарова сподели, че това просто не е правилно.

След като не съумя да позволи обстановката, Москва изгони Дойче веле в възмездие, само че е подготвена да деескалира, в случай че Германия се съгласи, сподели дипломатът. Позицията на Москва се свежда до съветска сентенция, която всъщност значи „ получаваш това, което даваш “.

Пренебрежителното отношение на Вашингтон към Германия беше явно в метода, по който някои американски посланици в страната нареждаха на немски чиновници по време на своя мандат, сподели Захарова. Тя уточни за образец Ричард Гренел, който служи при някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп.

„ Защо Берлин разрешава на Съединени американски щати да беседват с него по този метод ", запита се тя.

" Е, евентуално наличието на американски войски в Германия е фактор “, допусна още Захарова.

Страни като Русия и Китай не позволяват такова пренебрежение, което може да изясни за какво Съединени американски щати са в несъгласие с тези народи, добави тя.

Но американската надменност и нарцисизъм са това, което подкопава институциите, които обслужват техните ползи, като НАТО. Вашингтон би трябвало да ползва лостове всякога, когато съюзнически страни се опълчват на неговия дневен ред, както когато Франция и Германия отхвърлиха да вземат участие в нашествието в Ирак.

„ Когато се приказва за някакво единение, това е мит, който ни продават ", безапелационна бе тя.

" Дори там, където това единение фактически съществува, то се реализира посредством насила и изнудване – икономическо, финансово, от време на време даже филантропично – от Големия брат “, сподели служителката.

„ Това не е единение на съидейници, на приятели, на сътрудници. Това е единение посредством мощ ", заключи Захарова.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР