Твърденията на президента Радев, че държавата е неспособна да управлява

...
Твърденията на президента Радев, че държавата е неспособна да управлява
Коментари Харесай

ПП-ДБ: Твърденията на Радев, че държавата е неспособна да управлява Росенец, граничи с доброволен отказ от суверенитет

Твърденията на президента Радев, че страната е неспособна да ръководи точно пристанище Росенец, граничи с непринуден отвод от суверенитет. Това се споделя в позиция на " Продължаваме Промяната – Демократична България “ след като  Радев сезира Конституционен съд за прибързаното преустановяване на концесията на терминал " Росенец "

Публикуваме позицията без редакторска интервенция: 

По мотив на следващите изказвания на президента Румен Радев, ориентирани към отбрана на ползи, разнообразни от българския народен интерес, и за всяване на боязън измежду популацията, ПП-ДБ напомнят на президента, че България е европейска парламентарна, а не президентска република.

Българският интерес е основните пристанища да се оперират от страната, като всеки който желае да ги употребява, следва да заплаща такса.

Риск за националната сигурност съставлява отдаването на стратегически пристанищни обекти на непознати частни компании, поради интернационалните наказания. Твърденията на президента Радев, че страната е неспособна да ръководи точно пристанище Росенец, граничи с непринуден отвод от суверенитет и уронва доверието в държавните институции.

На последващо място, като член на Европейски Съюз, България е длъжна да ползва ограниченията против режима на Путин, които включват възбрана за отдаване под концесия на стратегически национални запаси на лица, открити в Русия. Припомняме, че точно служебното държавно управление, назначено от господин Радев, отхвърли да се съобрази с тези ограничения и без причини, скрито и експресно, остави в действие концесията в интерес на Лукойл макар европейските наказания.

Няма по какъв начин да става дума за прибързани дейности на 49-ото Народно събрание, откакто още през януари 2023 година българският парламент след обширен обществен спор гласоподава законопроект със период за преустановяване на концесията, който още веднъж не бе спазен в продължение на месеци от служебните държавни управления, назначавани еднолично от президенството.

Призоваваме президенството, Политическа партия " Възраждане “ и Българска социалистическа партия да не прибягват до следващите опити за основаване на публично напрежение посредством разпространение на погрешни изказвания за вероятно повишение на цени и спиране на доставките. Ако разполагаха с такива данни, същите следва да бъдат показани през способените институции и да се направи същински разбор, а не да се приказва като на площада. Именно слагането на пристанище Росенец под държавен надзор би разрешило страната да дефинира такси съгласно пазарната обстановка и да се грижи за ползите на българските жители, без да се нарушава естественото действие на рафинерията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР