Твърденията на Иван Гешев никога не съм възприемал насериозно. Представете

...
Твърденията на Иван Гешев никога не съм възприемал насериозно. Представете
Коментари Харесай

Емануил Йорданов: Представете си как Къро стои в Кейптаун и се чуди каква злина да стори на Гешев

" Твърденията на Иван Гешев в никакъв случай не съм възприемал насериозно. Представете си по какъв начин Къро стои в Кейптаун и се чуди по какъв начин да уволни някой върховен чиновник на Министерство на вътрешните работи, каква несгода да стори на основния прокурор. Но никой не обърна внимание, че с цел да бъде уволнен върховен чиновник на Министерство на вътрешните работи, би трябвало да има заповед на министъра.

Тоест Гешев съвсем упрекна министъра на вътрешните работи, че се готви да вземе един сериозен рушвет ", сподели някогашният вътрешен министър Емануил Йорданов в студиото на " Bulgaria ON AIR ".

По думите му мъчно може да се удостовери информация, за която към момента няма никакви данни.

" Гледах фрагменти по какъв начин човек от полицията на Кейптаун дава изказвания за случилото се. Той не споделя имена, не споделя букви. Просто отбелязва пола на потърпевшите. Нормално е да не се бърза с изказванията, тъй като видяхме какво се случи на 1 май, когато всички говореха като в селския хоремаг и внезапно стартира да се схваща, че нещата са по-различни ", добави Йорданов.

Според него би трябвало да се прояви повече интерес, когато става въпрос за български жители.: " Възмутително е човек да напусне живота по този метод. От клюки никой няма интерес. "

" Няма война сред прокуратурата и политиците, има конфликт сред политиците и Иван Гешев, тъй като търпението на хората се изчерпа.

Той е единственият основен прокурор, против който са протестирали стотици хиляди български жители, единственият основен прокурор, против който са правили претенции двама министри на правораздаването, има закани за трети.

Виждате по какъв начин реагира във всяка една сериозна обстановка. Не знам дали сте гледали през днешния ден отивате му в Народното събрание - държанието му беше възмутително ", разяснява някогашният вътрешен министър.

" Работя в правосъдната система от години преди Гешев, той не е първият, който приказва " на едро " и се заканва на кого ли не. Делото на Делян Добрев събира плесен в продължение на повече от 10 години, какво мисли, че ще откри и какво ще направи?

Колкото повече време се минава, толкоз повече време имат тези, които са направили закононарушение да прикриват следите.

Все по-трудно става нещо да се направи, тъй като в наказателното право доста неща се вземат решение от свидетелски показания, а когато минат години - очевидците желаят или не желаят не помнят доста неща от това, което са видели ", безапелационен е Емануил Йорданов.

Той разясни, че в уеб страницата на прокуратурата не може да се направи информация за никаква прокурорска кореспонденция.

" Обичайно при приемането на един закон е той да влезе 3 дни след обнародването. Разбира се, народните представители имат избор да включат преходна наредба, съгласно която законът да влезе в действие от деня на обнародването му в държавен вестник. Могат да дадат и по-дълъг период за влизане в действие на закона, когато става въпрос за по-тежки промени на закона ", добави Йорданов.

 

 
 

 

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР