Твърденията на беларуския президент Александър Лукашенко, че “чуждестранните сили организират

...
Твърденията на беларуския президент Александър Лукашенко, че “чуждестранните сили организират
Коментари Харесай

НАТО: Не трупаме войски на границата с Беларус

Твърденията на беларуския президент Александър Лукашенко, че “чуждестранните сили ” провеждат скупчване на войски на границата на страната, са неоснователни, обявиха от НАТО. Облечен във военна униформа, президентът на Беларус съобщи, че е сложил въоръжените си сили в “повишена бойна подготвеност ”.
НАТО отхвърли обвиняванията и публично съобщи, че не съставлява опасност за Беларус или друга страна. „ Нашата позиция е строго отбранителна”, обявиха от алианса.

“Режимът се пробва непременно да отклони вниманието от вътрешните проблеми на Беларус с изцяло неоснователни изказвания за мислени външни заплахи”, съобщи литовският президент Гитанас Науседа пред Агенция Франс Прес.

Говорител на полското президентство назова догатката, че Полша възнамерява дестабилизация по границата с Беларус „ агитация на режима”, което е „ тъжно и изненадващо “. “Полша няма такова намерение”, добави той.

Протестите продължиха и през вчерашния ден по улиците на Минск след оспорваните избори преди две седмици. Демонстрантите упорстват Лукашенко да се отдръпна и да бъдат проведени нови и почтени избори.

Лидерът, който ръководи Беларус в продължение на 26 години, твърдеше, че Западът и НАТО се пробват да дестабилизират страната и да слагат нов президент в Минск.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР