Твърденията, че Путин е разочарован от хода на войната, били

...
Твърденията, че Путин е разочарован от хода на войната, били
Коментари Харесай

Кремъл: Операцията в Украйна върви по план

Твърденията, че Путин е отчаян от хода на войната, били провокация
Песков напомни грехове на Съединени американски щати - бомбите в Югославия, жертвите в Близкия изток и Афганистан

Русия може да завземе огромните градове

Брюксел и Вашингтон подтиквали Москва към взлом

Специалната военна интервенция на Русия в Украйна върви по проект, ще бъде приключена в период и в цялостен размер. Това разгласи през днешния ден представителят на Кремъл Дмитрий Песков, само че отхвърли да уточни каква е плануваната дълготрайност на интервенцията.

Същевременно Песков уточни, че Москва може да завземе огромните градове на Украйна. „ Министерство на защитата (на Русия), при гарантиране на оптималната сигурност на мирното население, не изключва опцията да откри цялостен надзор над огромни обитаеми пунктове, които и през днешния ден практическа са обсадени, като се изключи зоните, употребявани за филантропична евакуация”, сподели Песков.

Той отхвърли като провокация появилите се изказвания, че президентът Владимир Путин е отчаян от забавянето в напредването на войските на територията на Украйна. Според него с такива изказвания Брюксел и Вашингтон подтикват Москва да щурмува огромни градове, с цел да могат след това да хвърлят върху нея виновността за гибелта на мирни жители.

„ В началото на интервенцията президентът на Русия в действителност даде инструкции на министерство на защитата да се въздържа от неотложен взлом на огромни обитаеми места, в това число Киев, по отношение на това, че въоръжените националистически формирования оборудват огневи точки, разполагат тежка военна техника в жилищни квартали и бойни дейности в гъсто обитаеми региони и неизбежно ще доведат до огромни загуби измежду цивилните лица. И интервенцията е планувана точно, отчитайки тези обстоятелства”, изясни Песков.

„ На целия свят е прочут безмилостният жанр на американските власти”, сподели още представителят. И напомни „ бомбардировките над някогашна Югославия, ракетните удари по центъра на Белград, множеството, с нищо неоправдани жертви в страните от Близкия изток, осъществяваните в продължение на 20 години закононарушения в Афганистан, когато с един удар се унищожаваха стотици хора на сватби и в жилищни домове”.



За допълнения и разяснения
Техническа пауза в договарянията Москва-Киев
Разговорите не престават на следващия ден



За оповестената техническа пауза в договарянията заяви Михаил Подоляк.

Четвъртият кръг от договарянията сред Москва и Киев по украинската рецесия стартира тази заран по видеовръзка. Подробности за хода им нямаше до късния следобяд, когато Михаиал Подоляк - началник на кабинета на украинския президент Володимир Зеленски, заяви, че е оповестена техническа пауза в диалозите, която ще продължи до на следващия ден, съобщи ТАСС.

В туитър Подоляк посочи, че паузата е за „ спомагателна работа в работните подгрупи и за разяснения на обособени определения”. „ Преговорите продължават”, означи още Подоляк.

Преди старта на диалозите Киев разгласи, че ще упорства за преустановяване на огъня, евакуиране на съветските войски и гаранции за сигурността на Украйна. „ Труден диалог. Въпреки че Русия е наясно с безрезултатността на нападателните си дейности, тя има илюзията, че 19 дни на принуждение против мирни градове е вярната стратегия”, сподели Подоляк.

Същевременно през последните дни и Москва, и Киев показаха внимателен оптимизъм за предстоящ пробив.

След известия за желана помощ от Москва
Китай упрекна Съединени американски щати в дезинформация
Пекин към Вашингтон: Не помагате за завършек на войната



Руски танкове в град Армянск, в Крим.

Русия е поискала военна помощ от Китай за войната си против Украйна и подпомагане за отбягване на глобите, написаха през днешния ден „ Файненшъл таймс” и „ Ню Йорк таймс”.

В отговор Китай и Русия отхвърлиха да е имало сходно искане, а Пекин упрекна Съединени американски щати в дезинформация.

Позовавайки се на неназовани американски публични представители, „ Файненшъл таймс” заяви, че Русия е поискала китайско военно съоръжение още от началото на нашествието. За какъв тип съоръжение става въпрос не бе посочено, само че имало индикации, че Пекин може би се готви да помогне.

„ Ню Йорк таймс” пък написа, че Русия е поискала икономическа помощ, с цел да смекчи въздействието на глобите.

Потърсен за коментар, представителят на китайското посолство във Вашингтон Лиу Пенгю съобщи, че в никакъв случай не е чувал за сходни претенции на Москва. И добави, че Пекин е концентриран върху това да не разреши войната в Украйна да „ излезе отвън контрол”.

По-късно пък представител на китайското Министерство на външните работи назова „ дезинформация” изказванията, че Русия е поискала помощ от Китай и упрекна Вашингтон, че целеустремено популяризира „ злонамерени” неистини за ролята на Китай във войната, с което не оказва помощ за прекратяването на военните дейности.

А по-късно и представителят на Кремъл Дмитрий Песков отсече, че Русия не е желала военна помощ от Китай и че има „ самостоятелен капацитет да продължи специфичната си интервенция в Украйна”.

Обстрел с „ Точка-У”
17 убити от украинска ракета в Донецк
Градът уважава жертвите с ден на печал на следващия ден



Автомобил, изумен от отломките на украинската ракета, която през днешния ден порази Донецк.

17 цивилни са били убити, а други 28 ранени в офанзива на украинските сили в Донецк, при която е употребена ракета „ Точка-У”. Това оповестиха през днешния ден управляващите в Донецката национална република (ДНР), съобщи РИА „ Новости”.
„ Украинските въоръжени сили още веднъж използваха тактически ракетен комплекс „ Точка-У” против жилищни квартали на Донецк за геноцид над мирните жители и поразяване на значими обекти от гражданската инфраструктура”, се споделя в изказване на щаба на териториалната защита на ДНР.

Според управляващите в ДНР, които считат случилото се за терористичен акт, измежду починалите са и деца, само че тази информация се прецизира. Заради нападението на следващия ден в Донецк е разгласен ден на печал.

Противоракетната защита на ДНР прехванала изстреляната ракета, само че парчета от нея поразили цивилни хора. Те паднали на улица „ Университетска” в града, която всекидневно е доста оживена и се намира близо до държавна постройка. Повечето жертви били хора, които чакали пред банков клон на улицата. На опашката имало и доста пенсионери, изумен бил и рейс на градския превоз.

От съветското отбранително министерство пък прецизираха, че обстрелът е осъществен от северо-западно направление, където са съсредоточени националистическите украинци подразделения.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР