Твърденията, че има опасност територии в Пирин да бъдат заличени

...
Твърденията, че има опасност територии в Пирин да бъдат заличени
Коментари Харесай

Е. Манева: Според ЮНЕСКО в буферната зона в Пирин може да се строи

Твърденията, че има заплаха територии в Пирин да бъдат заличени от листата на ЮНЕСКО за предпазените територии са спекулации. Това разяснява през днешния ден някогашният екоминистър Евдокия Манева пред Би Ти Ви.
По думите й на вчерашната кръгла маса за създаване на втори кабинков въжен превоз в Банско са били прочетени извадки от комисиите на ЮНЕСКО, които са инспектирали буферната зона, " в която те, в своето умозаключение, споделят, че в тази зона може да се строят ски и спортни уреди ". " В мнението си експертите на ЮНЕСКО, установяват, че положението на парка е положително ", добави Манева.
Тя дефинира като неуместен аргумента на правозащитните организации да бойкотират вчерашната среща. Еколозите показаха, че са били поканени късно и не са имали време да се приготвят. " Всички присъстващи бяха поканени късно ", уточни Манева и добави, че полемиката в действителност се води към този момент 8 -10 години. По думите? в листата въпроси на екозащитниците има повече стопански, в сравнение с екологични въпроси.
На срещата през вчерашния ден не се е обсъждало би трябвало или не втори въжен превоз, нито е вземано решение, посочи тя. " Обсъждаха се два документа – актуализацията на концесионния контракт, тъй като там има избрани грешки, въпроси, които пораждат както основателни възражения, по този начин и редица спекулации, и смяната на проекта за ръководство и то единствено в частта, която се отнася до режимите в туристическата зона, с цел да може нещо да се предприеме в ски зоната, в това число някои по-мащабни осъвременявания на структури и уреди ", съобщи Манева.
Проблемите с концесионния контракт са, че към този момент не дава отговор на актуалното законодателство, посочи Манева. Той се ползва към този момент 17 години и е посочил, че има избрани несъответствия.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР