Твърденията, че е скрита офертата на един от изпълнителите на

...
Твърденията, че е скрита офертата на един от изпълнителите на
Коментари Харесай

Фандъкова видя фалшива новина в твърденията за скъпите мебели за центъра на София

Твърденията, че е скрита офертата на един от изпълнителите на ремонта в централна градска част е поредна подправена вест . Това сподели пред публицисти кметът на София Йорданка Фандъкова по отношение на медийни изявления, съгласно които общината си е поръчала скъпи пейки и кошчета за отпадък, а ценовите предложения са скрити, съобщи организация „ Фокус “.
„ Лично направих „ следствие “, като отворих уеб страницата на общината и отпечатвах информацията за изпълнителите на Зона 2 и Зона 4 “, разяснява Фандъкова. „ Офертата на „ Джи Пи Груп “, която видях, я изтъквам: „ Доставка и монтаж на пейки типичен дизайн от 1291 лева “. Цената не е 10 хиляди лв.. Цената на кашпи, като тези на площад „ Гарибалди “, е 8922 лева “, уточни кметът. „ Дали са доста или са малко, не мога да разясня сега “, сподели Фандъкова.
Тя прикани, информацията в медиите да бъде правилна, тъй като хората остават с усещане, че една елементарна дървена скамейка коства 10 000 лв.. „ Трябва да имаме данните и обстоятелствата и тогава да съпоставяме. Ще си желая моя инспекция, тъй като това, което видях, мощно ме обезпокои “, акцентира Йорданка Фандъкова.
Припомняме, че по-рано инспекция на вестник " Сега " сподели, че Столичната община е развързала обилно кесията за закупуването на градски мебели при течащия ремонт на центъра. Какво и от кое място да се купува, значително е било предрешено още на равнище план, като цените при някои продукти съществено надвишават пазарните. Така за едно кошче за отпадък столицата ще заплати симпатичната цена от 1000 лева, а монолитна градска скамейка от гранит ще коства на столичани 10 000 лева
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР