Твърденията, че администрацията на българския държавен глава нарочно не е

...
Твърденията, че администрацията на българския държавен глава нарочно не е
Коментари Харесай

Румен Радев за аудиенцията при папата: Спазили сме изискванията на Ватикана

" Твърденията, че администрацията на българския държавен глава преднамерено не е позволила представител на Българската православна черква на аудиенцията с папа Франциск са изцяло несъстоятелни ", обявиха от Президентството, представени от " Нова телевизия ". " С открита грама от 20 януари 2017 година на посолството ни при Светия трон са изпратени протоколните условия за състава на българската делегация за аудиенцията при папа Франциск на 26 май т.г. Съгласно тези условия „ в делегацията за срещата с папата могат да вземат участие единствено висши държавни, държавни и парламентарни представители от шеф на дирекция нагоре… “, прецизираха от прессекретариата на президента.

От там подчертаха, че президентът ще продължи да работи дружно с Българската православна черква в поддръжка на общата им задача за просперитета на българския народ.

Заради неналичието на български духовници в делегацията, във вторник Западно- и Средноевропейски митрополит Антоний разяснява:

От президентската администрация обясниха, че от Ватикана са сложили изискване членовете на делегацията да бъдат единствено всемирски лица. За да бъдем правилни, би трябвало да заявя, че това очевидно не дава отговор на истината. Подобни нелепи оправдания обаче внасят напрежение в връзките освен сред Българската страна и Ватикана, само че и сред БПЦ и Римокатолическата черква, което е неприемливо ".

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР