Твърдения, че баща и син са били подложени на полицейски

...
Твърдения, че баща и син са били подложени на полицейски
Коментари Харесай

Обвинения в полицейски произвол предизвикаха проверка

Твърдения, че татко и наследник са били подложени на полицейски произвол и са бити от чиновници на реда провокираха инспекция на посочените за виновници униформени. Информацията за това удостовери пред " Марица " представителят на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи Мирослав Стоянов. Той обаче съобщи, че детайлности по случая няма да бъдат оповестявани, до момента в който не се обясни какво тъкмо се е случило. Проверката е разпоредена от шефа на ведомството старши комисар Петко Шотлеков. Целта й е да откри дали двамата чиновници са работили съответно и законосъобразно.

До момента се знае, че автопатрул с двама служители на реда са спрели за инспекция юноша, който карал лек автомобил. По време на диалога забелязали, че той се държи малко несъответстващо, избухливо, нападателно. Усъмнили се, че е под въздействието на опиати. Поискали да ревизират неговата идентичност, взели му документите и поискали да го тестват за неразрешени субстанции, които биха могли да повлияята на реакциите му като лидер.

В този миг се намесва бащата на момчето, който се пробва да отбрани сина си, като изяснява на служителите на реда, че младежът приема лекарства, изписани от доктор, поради заболяване. Следва сдърпване, при което бащата пада и си разрушава носа. Впоследствие и двамата са арестувани с белезници и откарани в районно управление (на МВР) за разпит а по-късно са освободени.

" Твърденията за вероятно принуждение, за жестоко и непочтено отношение по отношение на него и сина му ще бъдат тествани в детайлности - увери Стоянов. - И откакто завърши тази инспекция, ние ще излезем с позиция по проблема, тъй като тук се слага под въпрос както престижът на двамата упреквани в принуждение чиновници, по този начин и реномето на полицията като институция. Ако се откри нарушаване, ще съобщим какви дисциплинарни санкции са наложени. Ако няма отговорно държание, ще желаеме да се разгласява правилна информация за случилото се ".

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР