Твърдението на Honor, че батерията на смартфона Magic6 Pro е

...
Твърдението на Honor, че батерията на смартфона Magic6 Pro е
Коментари Харесай

Провериха автономната работа на Magic6 Pro при -20 °C. Резултатите са впечатляващи

Твърдението на Honor, че батерията на смарт телефона Magic6 Pro е устойчива на заледяване, бе подложено на тест от създателя на канала PhoneBuff в YouTube. Оказа се, че изказванието на компанията дава отговор на действителността. Блогърът разгласява резултатите от необичайния опит под формата на видеоклип.

Преди началото на теста изцяло зареденият Honor Magic6 Pro бе подложен във фризер с вътрешна температура -20 °C. След това към смарт телефона беше обвързвана Bluetooth мишка и беше пуснат видеоклип от YouTube, с цел да се ревизира издръжливостта на батерията.

След първия час на теста смарт телефонът сподели 95% от оставащия заряд, което изненада блогъра. Той очаквал, че до този миг устройството към този момент ще се е изключило, защото заради забавянето на химичните процеси при намаление на температурата батерията нормално не може да работи вярно.

Първоначално създателят на видеоклипа е предположил, че устройството демонстрира недостоверно равнище на заряд. За да изключи тази опция, той взема решение да изчака до цялостното изключване на устройството, което лишава 13 часа и 7 минути. Показаният остатъчен заряд през разнообразни шпации от време наподобява по следния метод:

4 часа – 76% 8 часа – 47% 12 часа – 16% 13 часа – 4% 13 часа и 7 минути – 0%

Според представители на Honor за възстановяване на устойчивостта на батерията на заледяване е употребена технологията на микротунелиране (когато се основават повече канали сред електролита и анода). Това е разрешило на устройството да компенсира забавянето на химичните реакции в студа.

Капацитетът на батерията на Honor Magic6 Pro е 5600 mAh. Глобалната версия на смарт телефона ще бъде показана на 25-ти февруари.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР