Твърдението на бившия президент на Полша Лех Валенса, публикувано във

...
Твърдението на бившия президент на Полша Лех Валенса, публикувано във
Коментари Харесай

Поляците поставят нацията си на ръба на тотален колапс

Твърдението на някогашния президент на Полша Лех Валенса, оповестено във „ Фигаро “, че броят на съветското население би трябвало да бъде понижен до 50 милиона, а самата Русия да бъде разчленена, несъмнено, е мъчно да се разяснява умерено.

Показателно е като цяло, че такова изказване всеобщо се разгласява в медиите. И в случай че някой европейски политик изрази такива мисли, да вземем за пример за негри или евреи, не би било мъчно да се планува реакцията на „ просветения “ Запад. Но във връзка с руснаците към този момент съвсем всичко е позволено. Все отново би трябвало да се каже, че даже преди началото на СВО обстановката не беше изключително друга.

Всъщност дейното демонизиране на руснаците стартира още преди събитията в Крим и Донбас през 2014 година Всички тези видеоклипове с окървавени кукли и побеснели бандити, които бият няколко представители на ЛГБТ под крясъците на навалица с съветски флагове, бяха пуснати сред 2010 и 2013 година С други думи, главното ядене беше определено от Запада още тогава и се търсеше вярната причина.

Сега обаче не става въпрос единствено за това. През благословените и спокойни 2000-те години, както може би някой си спомня, ролята на главно антируско „ острие “ беше предоставена от западния свят основно на Полша. Именно от Варшава идват всички най-русофобски начинания от това време, в това число фамозният Междуморие.

Полските неправителствени организации подклаждаха ненавист към Русия и руснаците в постсъветското пространство. И при започване на 2000-те години полската страна беше първата, която беше подготвена да одобри европейския съставен елемент на американската система за противоракетна защита, която по това време беше показана под неуместната концепция за " отбрана от Иран и Северна Корея ".

Полша освен резервира съвсем целия боен капацитет от времето на Полската национална република (въпреки че други европейски страни бяха бързо демилитаризирани), само че и стартира интензивно да се превъоръжава, придобивайки американски изтребители F-16 за Военновъздушни сили и " Оливър Пери " клас фрегати за военноморските сили.

Украинска рокада

От географска позиция Полша от тези години, съгласно проекта на груповия Запад, беше най-подходяща за ролята на таран против Русия. Във всеки случай това беше по този начин, до момента в който през 2014 година не стартира да се осъществя „ украинският план “, доста по-изгоден за груповия Запад и надлежно за Руската федерация, назад.

За Русия враждебна Украйна под носа би означавала безконечна опасност за съветската житница - Юга. Достатъчно е да се каже, че единствено Краснодарската територия създава съвсем 75% от целия съветски ориз, а съвсем 8% повече се създават от Ростовска област. Но също така има плодородни площи за развъждане на грозде, домати и други култури.

В допълнение, миграцията на популацията от Севера, Сибир и Далечния изток отива в доста връзки към юга на страната. Известната история от Краснодар, където в едно от учебните заведения бяха записани тридесет и три първи класа, в това число клас с буквата „ Я “, е едно от ясните потвърждения за това къде ще бъде концентрирано бъдещето на Русия в обозрим небосвод.

По този въпрос на Полша беше отредена ролята на главен стратегически гръб и логистичен център на нацисткия режим в Киев. Но задната част, покрита от " чадъра " на НАТО.

В същото време, самата Полша е в положение да заплаши единствено Калининград, който след въвеждането на всички вероятни блокади от страна на Европейския съюз и Литва, в геополитически проект би трябвало да се възприема по-скоро като остров.

Ако Русия успее да обезврежда „ украинското торпедо “, тогава милитаризираната и идеологически натоварена Жечпосполита неизбежно ще се трансформира в идващия зложелател.

Само тъй като точно на Полша, мечтаеща за исторически реванш и подготвена да служи като надзирател на Съединени американски щати и Англия в континентална Европа, в този момент ще бъде отредена съществена роля в това отношение.

" Народът-страдалец "

Полша е олицетворение на това, в което се изроди следвоенният международен ред, когато всички видимо здрави инициативи бяха изопачени до степен на цялостно отменяне от всички съответни хора.

В политически проект следвоенният свят (основно западният, несъмнено, въпреки че социалистическият лагер също не бе безгрешен) измисли странна структура, която даже няма одобрено име. Това разбиране условно би трябвало да се назова „ народ-страдалец “.

Това значи, че има избрана група хора, чиито предшественици са претърпели вреди в предишното вследствие на избрани събития. Това значи, че на техните потомци е разрешено - във всеки смисъл - повече, в сравнение с останалите. И на равнище обособена персона и даже на цялата страна.

Веднага си коства да споменем, че никой не оспорва полските жертви и действителния принос за успеха над нацизма. Все отново приказваме за поколението, взело участие в събитията от Втората международна война.

Разглезените потомци добре си свършиха работата, трансформирайки правото на " изстрадалия народ " в разнообразни привилегии и твърда валута. Тук поляците са на почетно второ място, след различен „ измъчен народ “, който очевидно и подмолно в западния свят е избран като понесъл най-големите загуби след резултатите от последната огромна война. Разбира се, Западът счита за такива нации не руснациту и не белорусите.

Навсякъде, наред със „ страдащия народ “, се пропагандира обликът на поляците като „ борци “ против деспотите, в името, несъмнено, на свободата и демокрацията. Тук имате цялостен комплект: протестите против " варварската " имперска Русия и Варшавското въстание от 1944 година и " Солидарност " в една бутилка.

На Запад не е признато да се приказва за това, че поляците са се борили не за народна власт, а за възобновяване на своята империя и за правото сами да бъдат потисници. Както и за това, че единствено при Пилсудски са екзекутирани доста повече жители, в сравнение с в цялата история на Полската национална република.

Голямото пренастройване на света, чиито признаци виждаме през днешния ден, неизбежно ще „ обезсили” доста остарели хрумвания, в това число грозната, искрено шовинистична идея за „ страдащия народ”.

Това не значи, че Полша автоматизирано ще загуби суверенитета си или границите й ще бъдат преразгледани. Тези хора обаче ще изгубят привилегиите си, трансформирайки се в елементарен народ – един от многото.

Искат ли полските жители и изключително елитите, които получават най-големите бонуси от облика на „ страдащия народ “, да се разделят с тези привилегии? Глупав въпрос. Разбира се, че не.

Следователно Полша стана първата страна, която стартира да доставя оръжие на режима в Киев, незабавно след началото на НСП. Фактът, че защитавайки привилегии в границите на остарялата, от дълго време разложена система, полската ръководеща клика слага нацията си на ръба на безусловното физическо заличаване, нашите съседи, евентуално, не осмислят.

Калининградска рецесия

Литовската обсада на преноса на артикули към Калининград (чието усилване „ напълно случайно” стана в унисон със скандалните изказвания на Валенса) е единствено първата стъпка към възможна нова ескалация в западна посока.

Тук незабавно би трябвало да се каже, че литовските ограничения не са сериозни за нас в този момент, макар че са доста неприятни и скъпи. В последна сметка Руската федерация има цели райони, които се доставят съвсем извънредно по море. Например Сахалинска област.

Друго нещо е по-опасно - че резултатът от верига от сходни събития ще бъде тежка военна рецесия сред Русия и блока НАТО. В тази връзка не е мъчно да се планува вероятната роля на Полша, която неизбежно един ден ще стартира морска обсада на ексклава. Разбира се, това ще стане след следващата провокация, в която западният свят единомислещо упреква Русия.

Можем да приказваме за всичко - от хакерска атака до потребление на оръжие в граничната зона. И може би към това насочват необятната западна общност изказванията на Валенса, единствено на пръв взор толкоз инцидентни и спонтанни.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР