Твърде вероятно е в Софийската районна прокуратура да се е

...
Твърде вероятно е в Софийската районна прокуратура да се е
Коментари Харесай

Атанаска Дишева от ВСС: Твърде вероятно е в СРП да са се прикривали голяма част от случаите около Нотариуса

Твърде евентуално е в Софийската районна прокуратура да се е правила огромна част от прикриването на случаите към Мартин Божанов-Нотариуса. Такова мнение изрази в ефира на „ Здравей, България ” Атанаска Дишева, член на Висшия правосъден съвет.

„ Един прокурор не може да вземе делото от различен, в случай че няма интервенция на административен началник. Главният прокурор не може да не знае какво се случва. Ако не знае, не му е там мястото ”, разясни тя.

На въпрос може ли системата да се самоизчисти, тя сподели следното: „ Аз съм оптимист, само че нямам доверие в това. Трябва да се подхващат изключителни ограничения на законодателно равнище. Много неща може да бъдат направени в парламентарната комисия ”, добави тя.

Дишева разяснява и изказванията, направени в ефира на „ Здравей, България " от гръцкия бизнесмен Йоаким Каламарис за юрист Велимир Атанасов. „ Който желае да сътвори проблем на здрав бизнес, може да се обърне към техните юристи - такива като Велимир Атанасов ", сподели Каламарис, намеквайки, че въпросният правист бил от „ лагера " на Божанов и Петьо Петров-Еврото. Бизнесменът съобщи още, че към Атанасов имало „ адска машина " и той бил „ в любовни връзки ” с подалата оставка шефка на Софийската районна прокуратура Невена Зартова.

„ Може да се ревизира какъв брой въведени тъжби има от юриста и какъв брой са сполучливи. Става дума за 110% успеваемост на подадените тъжби от него ”, безапелационен е Каламарис.

По мотив тези изказвания Дишева съобщи: „ Името на юриста не е ново, то стана известно пред Висш съдебен съвет при чуването на арбитър Цариградска и арбитър Лазаров през февруари 2020 година Историята е потресаваща. Всички чакахме да се образува досъдебно произвеждане и да се стигне до съд и вероятно - до присъда. Това обаче не се случи. Говоря за този случай пред Съдийска гилдия. Едва предходната година, вследствие на данните от ГДБОП, е формирано произвеждане. Радвам се, че се появяват нови случаи, които попълнят елементи от един пъзел, който би трябвало да бъде подреден. Това е случай за следствие от Прокуратурата. Рядко се намират хора, които са подготвени да приказват с елементи. Когато прокурори и следователи са забъркани в сходни обстановки, следствието става извънредно мъчно, тъй като би трябвало да се откри прокурор, който да проверява подобен случай. През лятото Сарафов пое ангажимент за основаване на нов облик на Прокуратурата ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР