Твърде вероятно е случаят със заразеният мъж с индийския вариант

...
Твърде вероятно е случаят със заразеният мъж с индийския вариант
Коментари Харесай

Възможно ли е да няма други заразени с индийския щам

Твърде евентуално е казусът със инфектираният мъж с индийския вид на COVID-19 /известен като Делта/ да остане без други болни, свързани с него, тъй като пациентът се е самокарантинирал, не е имал контакти. Това разяснява пред Българска национална телевизия шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Ива Христова.

Тя изясни, че 26-годишният мъж се разболява от среща с чужденец от Северна Ирландия, който е болен, а не у нас.

По думите ѝ няма никакво закъснение при вземането и обработването на тестът и работата е свършена. Тя посочи, че тестът е получена на 21 април и е секвенирана на 5 май, тъй като това е дълъг развой, в този миг този вариант обаче, съгласно международните данни, излиза неустановен.

" При инфектирания българин е протекло леко болестта, не е бил приет в болница, а е бил на домашно лекуване, с кашлица, хрема, температура. Той се е разболял сред двете дози ваксина на " Астра Зенека ". Ваксините са нашето най-надеждно оръжие, имунитетът против вируса е задоволителен при 2 дози ваксина. Подценяваме заплахата, спадът на заболелите е подправено разпределяне ", добави проф. Ива Христова.

По думите й се върви към рухване на маските в офиси, където хората са имунизирани. Тя обаче предизвести, че с нахлуване на други разновидности, с есенния сезон при всички случаи ще се вдигне броят на заболелите. На преболедувалите преди година им спада имунитетът и наложително би трябвало да се имунизират. " Твърде евентуално е да няма още веднъж грипна зараза, поради COVID-19. Няма огромна разлика сред индийския и английския вид на ковид. Индийският се популяризира до 60% по-лесно, чака се да набира мощ ", добави проф. Ива Христова. Тя изясни още, че вирусът се подмладява и визира все по-често по-младите и децата.

Проф. Ива Христова сподели още, че поддържа проф. Кантарджиев след пенсионирането му
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР