Твърде възможно е у нас да са влезли от заразените

...
Твърде възможно е у нас да са влезли от заразените
Коментари Харесай

Внимание, потребители! Заради вратичка при проверките токсичните яйца от Европа вероятно вече са и у нас

Твърде допустимо е у нас да са влезнали от инфектираните с финпропил яйца от Румъния или друга от страните, в които са открити такива случаи и да са отишли за преправка. Това сподели проф. Димитър Белоречки, ръководител на съюза на птицевъдите у нас, написа " Телеграф ". " Внасяните в страната яйца се ревизират, а страната на генезис е обозначена с щемпел на черупката. Проверката обаче може да се заобиколи посредством импорт на яйца без черупки, които се замразяват в специфични пластмасови ръкави. Така може да са вкарани и замразени яйца, без черупки и да са отишли за преправка на сухи яйца ", изясни Белоречки.

Според него у нас има няколко такива предприятия, а продукцията им се употребява в хранителни артикули като чипсове, торти и други В България се създават сред 800 и 1000 тона сухи яйца, осведоми Белоречки, като посочи, че продуктите, в които са вложени яйца с финпропил, също са рискови за здравето.

В магазините няма по какъв начин да попаднат вносни цели инфектирани яйца поради печата на черупката, твърдят от БАБХ. От там допълниха, че досега не са открити инфектирани вносни яйца, които да са минали българската граница. България внася най-вече яйца от Румъния и Полша, като и в двете страни са хванати инфектирани с финпропил количества.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР