Твърде рано е да се отговори категорично на въпроса може

...
Твърде рано е да се отговори категорично на въпроса може
Коментари Харесай

Лекари: Омикрон също може да доведе до дълъг ковид | Дълготрайните последици обикновено се проявяват около 90 дни след симптомите

Твърде рано е да се отговори изрично на въпроса може ли човек да развие дълъг коронавирус след болест с разновидността Омикрон, само че доста лекари са уверени, че това е допустимо, заяви Асошиейтед прес.

Дългият коронавирус нормално се диагностицира много седмици след боледуване. Дълготрайните последствия нормално се демонстрират към 90 дни, откакто отзвучат признаците на инфекцията, сподели тази седмица Мария ван Керхов от Световната здравна организация.

Според някои оценки повече от една трета от прекаралите ковид ще развият признаци на дълъг COVID-19. Те включват отмалялост, замъгляване на съзнанието, задъхване, тревога и други проблеми. По-вероятно е продължителното заболяване да се появи при хора, на които се е наложило да постъпят в болница поради инфекцията. Изследванията сочат, че това е допустимо и след лека зараза.

Омикрон стартира да се популяризира по света в края на предходната година. Вариантът в множеството случаи предизвиква по-леко заболяване спрямо разновидността Делта на ковид, само че все пак претрупва лечебните заведения.

Д-р Линда Генг от Станфордския университет, която управлява една от многото клиники, специализирали се в лекуване на дълъг коронавирус, счита, че въпреки да не може да го каже сигурно, е евентуално да има нова вълна пациенти.

„ Трябва да бъдем доста внимателни, доста деликатни и готови ”, сподели тя.

Междувременно учените бързат да открият аргументите за мистериозното положение. Има теории, че това е автоимунно заболяване, че микротромби провокират част от признаците и даже, че латентни вируси в тялото се реактивират.

Учените също по този начин изследват дали имунизациите не биха могли да са част от отговора. Екип от Йейлския университет изследва вероятността имунизациите да отслабват признаците на дълъг коронавирус. Други две изследвания дават първи резултати, съгласно които хората, които заболяват от ковид, откакто са имунизирани, са предпазени от тежко протичане на инфекцията и от дълъг коронавирус.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР