Твърде преувеличено е да се говори, че убийството на Алексей

...
Твърде преувеличено е да се говори, че убийството на Алексей
Коментари Харесай

Стойчо Стойчев: Преувеличено е да се говори за политическо убийство на Алексей Петров

Твърде пресилено е да се приказва, че убийството на Алексей Петров е политическо, изрече мнение пред БНР Стойчо Стойчев - лекар по политология.

" Едно политическо ликвидиране е стимулирано не от ролята на медиатор, а от политически възгледи, които се отстояват. До момента не чух какви политически възгледи е отстоявал Алексей Петров. Дори да предположим, че той в някаква степен е сътрудничил за диалози сред двете огромни обединения в границите на огромното съдружно болшинство, мъчно мога да видя в това някаква политика, която да стимулира вероятно отсрещна страна да го ликвидира по този метод ", разяснява той.

 

И продължи:

" Не сме нито Узбекистан, нито Таджикистан, та да разчитаме, че има толкоз авторитетни хора в днешно време. Цялата връзка наподобява извънредно съмнителна. От една страна въздействието във връзка с Политическа партия се намекваше, че е през бащата на Кирил Петков. Това, че някой познава татко ми по линия на нещо си, не значи, че може да ми оказва на мен някакво въздействие. Отделно от това Кирил Петков самичък по себе си в ПП-ДБ какво въздействие самият той може да има, тъй като в Политическа партия има и различен водач. В Демократична България също има водачи. Ако пристигна Кирил Петков и каже " Татко ми сподели по този начин да направя ", въпреки всичко останалите носят глави на раменете си и могат да му се опълчват ".

Според него става дума за продължение на сагата от 2002 година с опита за нападение против него.

" Има злопаметни хора. Аз съм чувал за един изключително отмъстителен човек, който до неотдавна беше в центъра на публичните процеси и който от дълго време се намира в Дубай - да кажем въпросният Череп или една плеяда още други хора, които са отвън България и биха могли да имат някакво отношение. Възможно е в същата настройка да го мислим малко по-различно - не като остаряла омраза, само че същите хора от това време, които са имали сходен вид въздействие, в този момент работят превантивно, преди той да им направи нещо на тях. Може и по тази логичност да се разсъждава ".

Завръщането на мутренските времена не се анонсира в този момент, не се анонсира с убийството на Алексей Петров или с предходните знакови такива случаи, то беше обявено на най-високо държавно ниво от Иван Гешев още, преди 3 години, изрече мнението си Стойчо Стойчев. Неговото мнение е поради институционалната рецесия, в която е страната от 2019 година насам:

" Имаше институционален конфликт, съмнение сред институциите и резултатът е налице ".

Според него Гешев няма да извлече електорална изгода от всичко това.

Когато ръководещите мълчат, спекулациите завладяват 100% от общественото внимание, акцентира още Стойчев.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР