Твърде много се забави процедурата и с първия, сега и

...
Твърде много се забави процедурата и с първия, сега и
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Връчването на втория мандат от Радев след Нова година е губене на политическо време

Твърде доста се забави процедурата и с първия, в този момент и с втория мандат за сформиране на държавно управление, това е изгубено политическо време, сподели в Кюстендил водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. " Смятаме, че до края на тази година трябваше да се връчи и вторият мандат и да излиза наяве ще има ли или не държавно управление ", разяснява Нинова.

Лидерът на Българска социалистическа партия уточни още, че персонално тя е оптимист за третия мандат. " Това, което виждам, е, че " Продължаваме Промяната " слагат условия, които не им подсигуряват болшинство, сподели Нинова. Тя означи, че третият мандат е последният вероятен, а страната се нуждае от непоклатимост и от държавно управление. " Ако е при нас - ще опитаме всичко допустимо. Ще свикаме националния съвет и ще решим с кого да беседваме ", добави водачът на социалистите. " Все отново всичко е доста динамично, ще забележим на кого президентът ще се спре ", добави Нинова.

Тя заяви, че в случай че президентът Румен Радев не наложи несъгласие на контракта за оръжията за Украйна, Българска социалистическа партия ще алармира Конституционния съд. " Президентът неведнъж е правил изказвания, че това би могло да ни вкара във война. Сега се оказва, че неговият длъжностен кабинет, министърът на защитата, е подписал този контракт. Ако президентът не наложи несъгласие, ние ще стартираме организация за Конституционен съд, тъй като това решение е противоконституционно ", съобщи Корнелия Нинова.

Тя посочи, че в контракта, който е подписан, е записано, че Министерският съвет може независимо, на закрито съвещание да трансформира листата на оръжията, които се дават, както и изискванията по контракта. " Международните контракти не могат да се трансформират от Министерския съвет, те би трябвало да минат през ратификация в Народното събрание, по Конституция. Това е тотално нарушаване на Конституцията ", уточни още Нинова и добави: " По-добре да го спрем в точния момент, тъй като представете си, че тръгне този контракт, а по-късно, след 2-3 месеца, Конституционният съд се произнесе, че той е противоконституционен. Надявам се Радев да прояви разсъдък, само че се колебая, че президентът ще реагира ", сподели Нинова.

Корнелия Нинова разяснява и импортираното от Българска социалистическа партия предложение за 850 лева минимална заплата. Служебният кабинет отхвърли да внесе бюджет за 2023 година, само че ще би трябвало да извърши това решение на Народното събрание, в случай че то се одобри на второ четене, сподели тя.

Кюстендил е седмата или осмата област, която посещаваме с управлението на партията и на парламентарната група, уточни Нинова. Тя добави, че задачите на обиколките в страната са диалози с хората по места по горещите политически тематики - инфлация, приходи, приемането на бюджета, оръжието за Украйна, превъоръжаването, самолетите, мнението за съставянето на държавно управление. Искаме да чуем хората какво мислят, одобряват ли това, което прави парламентарната ни група, уточни Нинова.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР