Твърде много фирми губят своето и вашето време. Знаете какво

...
Твърде много фирми губят своето и вашето време. Знаете какво
Коментари Харесай

Сигурни сте, че познавате клиентите си? Помислете пак

Твърде доста компании губят своето и вашето време. Знаете какво имам поради, просто отворете входящата си кутия и евентуално ще видите нахлуване от неуместни, видимо случайни маркетингови промоции, които нямат доста общо с вашите ползи или цели. Случвало ли ви се е да поръчате подарък за бебето и по-късно да бъдете залети с реклами за памперси и приспособено мляко? Или сте отишли ​​на отмора и към момента сте получавали имейли за полети и хотели месеци по-късно?

Тези разочароващи преживявания на клиентите може да наподобяват като дребни раздразнения, само че те надалеч не дават отговор на днешните възходящи упования на клиентите - и могат да бъдат съдбовни за взаимоотношенията с клиентите.

Изследване на Freshworks показва, че две трети от потребителите чакат марките да вземат поради техните полезности, когато споделят. И те са подготвени да оказват помощ. Повече от три четвърти са подготвени да обменят информация за по-персонализирано, по-бързо и насочено към полезности прекарване. Така че за какво толкоз малко консуматори чакат да бъдат удивени, когато взаимодействат с марки? Пазарът е узрял за нов метод към разбирането на клиентите. 

Обединете информацията 

Познаването на самостоятелните желания на вашия клиент – от неговите модели на извършване на покупки и персонален жанр до това какво има в пазарската му кошница, какъв брой постоянно връща артикули и от какво може да се нуждае след това вече е твърдо включено в множеството маркетингови тактики. Но казусът е, че данните не са интегрирани в маркетингови софтуерни системи, а са разпределени в разнообразни платформи.

Компаниите може да разполагат с решение за чат в една платформа, решение за поддръжка на клиенти в друга платформа, а тяхното решение за продажби и маркетинг в трета платформа. Прозренията от всяка платформа прекомерно постоянно са заключени в обособени работни потоци, парализирайки способността на компанията да реагира премислено във всеки канал. Това звучи като проблем, който трябваше да решим преди години, само че продължаващото прибавяне на нови канали - Instagram не беше инструмент за продажби единствено преди няколко години - значи, че фирмите се стремят да основат нова технология, с цел да го ръководят. И обединяването на тези решения неизбежно идва на последно място.

Без нововъведения единствено ще става по-лошо. Тъй като уеб браузърите са настроени да отстранен най-много бисквитките на трети страни до 2024 година, търговците ще изгубят способността елементарно да наблюдават държанието в мрежата. Вместо това ще разчитаме само на данните, които сме уловили непосредствено от точките на контакт с нашите клиенти: уеб страницата, чатботове, имейл и взаимоотношения в обществените медии.

Това не е елементарно. Днешните консуматори са многоканални купувачи, което значи, че може да стартират да преглеждат артикул на преносимия компютър си, преди да преминат към телефона си, с цел да завършат покупката. Събирането на тези данни на едно място е от значително значение, с цел да разберете клиентите и да предвидите какво следва.

Персонализирането прави всичко различно 

Всеки снабдител на маркетингови технологии твърди, че дава цялостна визия за клиента на бизнеса. Често тези " депа за данни "  са задръстени от прекалено много данни, като не дават гъвкави прозрения, които оказват помощ за приспособяването на чат към завръщащ се клиент.

Тогава се задейства резултатът на доминото: сервизните сътрудници не могат да намерят потребни данни, което ги принуждава да се извърнат към ИТ за помощ – още повече време клиентите да си тръгнат.

Ето защо компаниите би трябвало да одобряват портативни и цялостни унифицирани потребителски записи (UCR). За експертите по маркетинг това трансформира играта, защото те могат да имат повсеместен взор върху клиента на една ръка разстояние. С неотложен достъп до точните данни персонализирането става доста по-лесно, като в същото време подхранва продажбите и клиентското изживяване.

Този резултат се усеща в целия бизнес, форсира времето за приемане на стойност и оказва помощ на маркетинговите екипи да основават и ръководят подробни потребителски сегменти (като работещи родители на деца под пет години, които търсят почистващи препарати) и да създават рационални многоканални акции и да основават премислени връзки. Познаването на всеки клиент е залог за напредък. 

Източник: Стейси Епщайн за

Превод и редакция: Нели Тодорова                

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР