Твърде малко вероятно е Русия да е замесена в отравянето

...
Твърде малко вероятно е Русия да е замесена в отравянето
Коментари Харесай

Един от създателите на Новичок: Ако Русия бе отровила шпионина, той отдавна да е мъртъв!

Твърде малко евентуално е Русия да е забъркана в отравянето на някогашния двоен сътрудник Сергей Скрипал, твърди докторът по химически науки Леонид Ринк, който е бил част от екипа, създал нервнопаралитичното вещество „ Новичок “.

Той твърди, че Русия не може да стои зад отравянето, тъй като шпионинът и щерка му са още живи. „ Това значи, че или не е било употребявано веществото „ Новичок “, или е зле направена версия на сместа “, съобщи професорът. " Защо британците не дават пример на Москва? Защото колкото и да не се старят експертите, технологията постоянно ще се разграничава. Това е самобитен почерк. Веднага ще стане ясно, че това не е съветска технология ", изяснява Ринк.

Той счита, че тези, които са синтезирали веществото, с което е бил токсичен Скрипал, евентуално не са знаели състава на доста негови съставни елементи. "Затова образецът от Солсбъри е като пръстов отпечатък за криминиласта. Веднага ще може да се каже, че това не е "сготвено " в Русия ", твърди Ринк.

Леонид Ринк споделя още, че технологията за основаването на „ Новичок “ е общодостъпна и всяка фармацевтична или химическа корпорация може да го направи. Веществото, настоящо на нервната система на човешкия организъм, е създадено в Съветския съюз преди десетилетия за бойни цели. Химическото съединяване се разпръсква като тънък прахуляк, вместо като газ или изпарение. Може да бъде вдишано, погълнато или даже всмукано от кожата. Изключително рисково е за човешкото здраве. Руската отрова, сходно на другите сходни субстанции, работи на ацетилхолинестераза – ензим, който работи в нервната система. Той се намира върху мембраните на алените кръвни кафези.

Резултатът е стесняване на всички мускули, което води и до сърдечен удар и задушаване. Заради отравянето на някогашния съветски разузнавач, предал имената на съветски сътрудници на западното разузнаване, връзките сред Лондон и Москва доближиха равнища, невиждани от Студената война. Британските управляващи изгониха 23 съветски дипломати, а сходни стъпки започнаха и руснаците. Кремъл твърди, че няма нищо общо с опита за ликвидиране, написа Блиц.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР