Твърде късно и с огромно закъснение правителството се сети, че

...
Твърде късно и с огромно закъснение правителството се сети, че
Коментари Харесай

Радев не иска Борисов и Заев да изиграят театър за пред публиката


Твърде късно и с голямо забавяне държавното управление се сети, че би трябвало да отстоява националния интерес и за това точно изпадна в изолираност. Така президентът Румен Радев разяснява пред публицисти отхвърли на България да поддържа Република Северна Македония за участието и в Европейски Съюз.

По думите му държавното управление години наред излъчвало великодушни обещания за безусловна поддръжка за участието на Република Северна Македония в Европейски Съюз. " Сега ще бъде голяма неточност министър председателите Борисов и Заев изиграят някакъв спектакъл за пред публиката и да подпишат една още веднъж пожелателна деклараци я, какъвто е договорът от 2017 година - без ясни критерии, без механизми за верификация и без измерители за осъществяването ", безапелационен бе Радев.

Той посочи, че България има максимален интерес и предпочитание нашите братя от Република Северна Македония да получат своята европейска вероятност. Точно за това би трябвало да изчакаме да се успокоят страстите, да се въоръжим с самообладание за един открит, спокоен диалог , с цел да се видят доста ясно позициите на двете страни, да не се изкушаваме от бързи решения с реплика на успех за европеизъм и на конструктивизма в двустранните връзки, настоя Радев.
 Хората не умират от COVID-19, a от хаоса в ръководството съгласно Радев
Хората не умират от COVID-19, a от хаоса в ръководството съгласно Радев

По думите му ограниченията са пожарни и закъснели

" България откакто не съумя да включи нашите условия в преговорната рамка, България би трябвало да даде единодушие за начало на договаряния, откакто се признаят обективните исторически обстоятелства и когато процесът по премахване на езика на омразата и премахване на злоупотребата с нашата национална еднаквост и суверенитет стане резистентен и необратим ", подчертава Румен Радев.

Според него противното би означавало вместо да интегрираме мечтани сътрудници, да интегрираме проблеми, а България е виновен член на Европейски Съюз и не би могла да си го разреши.

На въпрос за какво не е подписал предлагането на Димитър Митов за дипломат в Румъния, Радев означи, че на никое място в Конституцията не написа, че президентът дължи пояснение на външния министър за какво приема или отхвърля обещано предложение за дипломат.

Той не счита, че би трябвало да се замразят посланическите назначения до идващите парламентарни избори, тъй като си имало цикъл на броене на посланиците. Трябва да изпращаме одобрени, потвърдени експерти дипломати от кариерата, само че както виждате политическата квота я снехме от 35% до под 20%. България не просто би трябвало да изпраща посланици, които да ръководят посолствата, а хора, които да отстояват българския интерес, да уголемяват нашите партньорства и да оказват помощ по всякакъв начин на българския бизнес да има една по-агресивна и експертна политика, настоя Румен Радев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР