Твърде дълго сме в сянката на уродливо управление. Хидра смуче

...
Твърде дълго сме в сянката на уродливо управление. Хидра смуче
Коментари Харесай

Морфов: Твърде дълго сме в сянката на уродливо управление. Хидра смуче кръвта на нормалните хора

Твърде дълго сме в сянката на уродливо ръководство. Хидра смуче кръвта на естествените хора, съобщи в ефира на БТВ Александър Морфов, откакто бе дисциплинарно уволнен като основен режисьор на Народния спектакъл, а след това възтановен като режисьор.

 

На 28 февруари стана ясно, че режисьорът Александър Морфов е уволнен дисциплинарно от Народния спектакъл. В същия ден и Велислава Кръстева разгласи, че напуща поста си на пиар на театъра. До напрежение в Народния спектакъл се стигна, откакто Морфов надраска вратата на кабинета на Кръстева с надписи “Връзки с обществеността на Ахмед Доган ” и “Изчезвай ” в символ на противоречие, че на 2 октомври тя е придружила почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган за гласуването на парламентарните избори. Част от трупата на Народния спектакъл се застъпи за Морфов и изиска оставката на шефа Васил Василев, друга част направи подписка в отбрана на Василев.

Режисьорът даде първото си телевизионно изявление след уволнението. “Войната сред мен и лицето Василев продължава към този момент три месеца и половина и аз чакам от дълго време той да използва всичките си номенклатурни и административни сили, с цел да ми уволни от театъра ”, сподели той пред БТВ. Морфов схванал по писанията в жълтите медии, че е станал “много значим ” в страната след митинга против назначението на Велислава Кръстева за пиар на театъра. “Всякакви вероятни форми на словоблудство се изляха против мен със страшна мощ. В началото не обръщах внимание, тъй като доста обичам китайската сентенция: “Какво може да мисли дървото за кучетата, които пикаят по него ”. Но кучетата станаха доста и по тази причина взех решение че би трябвало да кажа нещо за всички тях и за всички останали, които сме на дървото. Те и всички хора би трябвало да схванат, че по този начин повече не може да си живее и би трябвало да си осмислим живота, хора. Продължаваме да бъдем в сянката на уродливо ръководство към този момент в продължение на толкоз доста години. Хидрата се впила в страната и смуче кръвта на естествените хора “, счита той.

По думите му обстановката в Народния спектакъл е едно мини копие на обстановката в цялата страна. “Един самопровъзгласил се деспот, който ръководи с всичките номенклатурни и писалищен номера, унижава хората, освобождава тези, които не му трябват, назначава други. Целия уред там е извърнат наобратно с неговите хидри, които подслушват, гонят унижават. Разбира се неговият огромен ход беше това, че ги купи – направи им заплатите три пъти по-големи, даде им награди сред 8000 и 18 000 лв. “, посочи създателят.

Морфов е отхвърлен от поста основен режисьор със заповед. Преди това е получавал писма през арбитър реализатор, бил е викан на разпит в полицията дружно със брачната половинка му – актрисата Рени Врангова. Той подсети, че е признал, че е създател на надписите по вратата на Велислава Кръстева и посочи, че митингът му е против това намесата на политиката в театъра.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !     
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР