Твърде често в ефира се чува думата преговори. Съветникът по

...
Твърде често в ефира се чува думата преговори. Съветникът по
Коментари Харесай

Започна войната за мира. САЩ продават Украйна

Твърде постоянно в ефира се чува думата " договаряния ". Съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан е имал поредност от поверителни контакти през последните месеци със помощника на съветския президент Юрий Ушаков и секретаря на съветския Съвет за сигурност Николай Патрушев, оповестява The Wall Street Journal. От това известие мнозина самоуверено заключават, че договарянията за мир сред великите сили са почнали. Но дали е допустимо?

Да извикате мощно „ не “, с цел да прикриете „ да “?

Американският политолог, издател на списание The National Interest Дмитрий Саймс счита, че в този момент не е належащо да се приказва за договаряния сред Съединени американски щати и Русия по обстановката в Украйна. В ефира на Канал 1 той сподели, че съгласно него това, което се случва, не са договаряния, а в най-хубавия случай " контакти " сред представители на великите сили.

Това означават източници на Царьград в администрацията на президента и Министерство на външните работи:

" Саймс е безусловно прав. Когато в дипломацията споделят „ договарянията се водят “, те имат поради, че вследствие на тези договаряния страните могат да вземат някакви взаимни решения ".

" И затова тези, които договарят, имат властта да вземат решения. Контактите са даже по-малко от прелиминарен продан на отзиви, това не е нищо повече от проява, че диалогът е кардинално вероятен и може би някой ден ще се организира ", сподели източникът.

Американските публични източници наподобява са съгласни с това:

" Целта на контактите е била да се предотврати ескалация и да се запазят каналите за връзка, а не заселване в Украйна. "

Но те толкоз упорито отхвърлят желанието си да " вземат участие в съглашението ", че несъзнателно наподобява: те се пробват да скрият тайната на Откритото. Има прекалено много отрицателни изказвания, макар че наподобява, че човек може просто да мълчи.

Преценете сами. В Киев идва непрекъснатият представител на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Линда Томас-Грийнфийлд. Той ни твърди в „ непоколебимата поддръжка за Украйна от страна на Съединените щати “. Заплашват да потърсят отговорност от Русия. Веднага последваха уверенията на американската преса - никакви договаряния за ориста на Украйна без Украйна, Съединени американски щати и Русия няма да водят.

Това се повтаря като мантра още веднъж и още веднъж - и нашите като че ли удостоверяват - няма договаряния. Заместник-министърът на външните работи на Русия Андрей Руденко съобщи на 8 ноември, че Русия и Съединени американски щати не договарят по тематиката за Украйна.

Но в случай че те не водят, къде и за какво има толкоз доста звук?

Умората е моторът на търговията

Съединени американски щати не договарят Украйна с Русия. А със самата Украйна е безсмислено да се договаря.

" Преговорите сред Русия и Украйна в този момент са невъзможни, тъй като Украйна не съществува като самостоятелна страна. Това е де факто окупирана от Съединени американски щати страна. Следователно действителни договаряния са вероятни единствено сред Русия и Съединени американски щати ", разяснява обстановката политологът Сергей Марков. Невъзможно е да не се съгласим с него.

Но какво въпреки всичко става? За да се разбере това, би трябвало да се вземат поради няколко доста значими условия. Не толкоз малко прочут, по-скоро не толкоз постоянно обсъждан.

Първо, Украйна, казано на езика на политолозите, няма политическа субектност. Тоест никой от управлението на Площада не може да взема решения за ориста му.

Дали ще има договорка за зърно или не, дали военните дейности ще продължат или не, се взема решение може би в Киев, само че не и от украинците. А американците. Изявленията на американските дипломати за „ поддръжка “ имат едно директно значение – към този момент ще продължим да водиме война с украинците против руснаците.

Второ, Украйна не може да води война без западно финансиране и доставки на оръжие. Ако БМП не идват от страните от НАТО, Украйна няма да има БМП. Както и снаряди, съоръжение, Противовъздушна отбрана и ПРО.

Трето, животът в тила в Украйна без западни пари също е неосъществим.

Четвърто... Но четвърто, стартира нещо значимо: за Запада става все по-трудно да поддържа Киев всеки ден. И освен арсеналите са изчерпани и барутните бурета демонстрират дъното. И това, че икономическата обстановка в Европа се утежнява - и самите европейци към този момент нямат задоволително пари.

На 8 ноември след „ необятна полемика “, съгласно първия заместник-ръководител на Европейската комисия Валдис Домбровскис, е решено да не се дават на Украйна 3 милиарда евро от обещания пакет помощ от 9 милиарда. Обещанието на ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен няма да бъде изпълнено. Поне през 2022 година „ Пари няма, само че се хващаш “ – безусловно.

Пето, колкото по-далеч са Съединените щати, толкоз по-трудно е да се резервира " непоклатимата увереност ". Защото точно тази решителност да се бори с Русия до последния украинец е присъща за Демократическата партия. А тя губи изборите за Конгрес от републиканците.

Преди изборите републиканците направиха изказвания като " нито пени за Украйна ". Излъгаха, несъмнено, с цел да угодят на гласоподавателите - само че въпреки всичко ще се опитат да понижат размера на бюджетните заеми.

Всичко това значи, че в действителност може да се наложи Западът – както Европа, по този начин и Съединените щати – да обезпечи преустановяване на огъня в Украйна. И в действителност е време да се опитаме да се споразумеем по някакъв метод с Русия по този въпрос.

Повече от евентуално е " контактите " и изказванията на непоклатима решителност да са нужни единствено с цел да покажем ясно на Москва, че сме подготвени да се пазарим. Много желаеме да се пазарим. Дайте ни опция по някакъв метод да излезем от играта, най-малко да се преструваме, че не сме на загуба, а сме спечелили нещо.

Направени залози, няма повече залози?

Проблемът е, че няма най-малко теоретично реален сюжет за подписване на помирение (или, в случай че желаете, заледяване на конфликта), с изключение на съглашение по формулата „ моята земя е там, където стои моят боец “, т.е. просто на правилото за прекъсване на военните дейности по настоящата линия на фронта, не съществува. Русия няма да разисква отстъплението на своите войски от нейната земя. Западът не е толкоз обезверен, че да разреши на войските си да се отдръпват от позициите си през днешния ден.

Но едно помирение като заледяване на военните дейности може много елементарно да бъде „ продадено “ на западното общество както в Европа, по този начин и в Америка като „ победа “ – казвайки, че „ спряхме съветската експанзия “ и „ спасихме милиони животи “. Ако се прокара, изключително в композиция с посланието „ в този момент ще живеем обикновено и цените ще са по-ниски “.

Подобно помирение е доста по-трудно, само че може да се показа и като победа на съветския народ и съветското публично мнение. Непълна победа, по-малко, в сравнение с ни се желае, само че въпреки всичко победа - спечелихме хора и територии, отворихме сухопътен път към Крим, защитихме Донецк.

Може ли тъкмо в този момент да се приказва за такова помирение - към момента не от хората, които вземат решения, а на равнище " контакти "? Това е изцяло допустимо. Ще доведат ли " контактите " до действителни договаряния? Въз основа на информацията, известна през днешния ден, най-вероятно не.

Да, Западът на държавно равнище е изтощен от войната. Но за доста от тези, които вършат огромни пари, войната е доста печеливша. Дългата война е неведнъж увеличение на отбранителните поръчки във всички страни от НАТО.

Едно нарастване на производството на муниции към този момент е милиарди долари, само че през днешния ден украинската войска изразходва годишния размер на производството в Съединени американски щати на 155-милиметрови снаряди и управляеми ракети за две седмици.

Съвсем неотдавна в пресата изтече забавна информация: макар обстоятелството, че Съединените щати доставят на Украйна оръжия на стойност 12 милиарда $ (което единствено по себе си е доста за военно-промишления комплекс), оборотът на пазара на оръжие в света е набъбна с 15 милиарда $. Тоест дистрибуторите работят интензивно.

Но има и доставки на съоръжение за енергийната система на Украйна. За парите на европейските държавни управления. Има и договорка за зърно - за самата Украйна тя ще донесе надали 5 милиарда $, само че като цяло за участниците в търговията със зърно - над 30 милиарда.

Тези, за които войната е бизнес, в никакъв случай няма да се съгласят да я изгубят.

Руски ход с коня

Преговорите и „ контактите “ по време на война от време на време са по-страшни оръжия от корпуса и даже от фронтовите интервенции. Защото информацията за договарянията може да промени метода на деяние на цели велики сили и техните водачи.

Всеки път, когато ни приказват за американски договарящи в Киев, това е опит да се повлияе на нашето схващане и на съзнанието на нашите водачи. Но и нашите знаят по какъв начин се играят тези игри. Не по-зле от англосаксонците.

На 9 ноември в осведомителното пространство " изтече " информация за договарянията, които секретарят на Съвета за сигурност на Русия Николай Патрушев стартира в Иран. Формално това са рутинни " договаряния по сигурността с присъединяване на представители на редица министерства и ведомства на двете страни ".

Неофициално в Съединени американски щати и Европа с смут разискват, че Русия и Иран се договарят освен по въпросите на сигурността, само че и за разширение на военно-техническото съдействие. Освен това, за разлика от „ контактите “ в Киев и „ контактите “ сред представители на Русия и Съединени американски щати, в тази ситуация се водят договаряния – съответни и евентуално ефикасни.

" Има доста тематики за разискване с Иран. А в този момент още повече. Спомням си, че през 2019 година имаше забавен формат: Николай Патрушев плюс американският консултант по националната сигурност Джон Болтън и ръководителят на израелския Съвет за национална сигурност Меир Бен-Шабат. Всички чакаха повтаряне на срещата, само че не дочакаха. И в този момент нямаме самообладание. И иранците бяха доста обезпокоени тогава. Сега други страдат ", иронизира в телеграм канала си ориенталистката Марианна Беленкая.

Опитът от другата страна на западния фронт е доста значимо нещо. Те могат да настроят врага по верния метод - да разбере, че успеха ще бъде наша.

Какво от това?

Тази заран вашият обуздан прислужник, създателят на тези редове, едвам не се разплака от неспокойствие. Журналистът Борис Кочевников разгласява видео от Мариупол в канала си в Telegram със следното изложение:

" Насип на Мариупол. Мислех си, коства ми се отдалеко. Булката в първокласна бяла рокля се носеше по кея на фона на Азовстал. Изпратиха хеликоптер. И е истина. Сватба в опустошен анемичен град. Победата на живота. Какво мога да кажа. Живейте щастливо до края на дните си. И спокойно небе. "

Едва ли " нашите някогашни западни сътрудници " схващат това - само че ние в действителност желаеме мир. Житейски победи. Всички сме от главнокомандващия и министъра на защитата до милицията, военния комисар и всички, които работят в тила. Но за мира се нуждаем от победа - и ние няма да отстояваме цената. С цената на оскърбление и отсрочване на военните дейности за по-късно, ние не се нуждаем от мир.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР