Твърда подкрепа за суверенитета и териториалната цялост на Украйна -

...
Твърда подкрепа за суверенитета и териториалната цялост на Украйна -
Коментари Харесай

БАРАБАР КИРО С МЪЖЕТЕ: Петков се срещна с Макрон и заяви подкрепа за Украйна

Твърда поддръжка за суверенитета и териториалната целокупност на Украйна - това е общата позиция, изразена тази заран по време на срещата на българския министър председател Кирил Петков и френския президент Еманюел Макрон.

Двамата разговаряха преди началото на срещата на евролидерите в Брюксел за напрежението сред Русия и Украйна.

Кирил Петков и Еманюел Макрон приказваха и за " разликите " в позициите на България и Северна Македония, заяви за Би Ти Ви източник от Елисейския замък.

Френският президент поддържа продължаването на разговора за намиране на решение, което ще разреши публично започване на договаряния за присъединение на Северна Македония и Албания, оповестяват още от обкръжението на Еманюел Макрон.

Министър-председателят Кирил Петков дойде в Брюксел, където ще взе участие в среща на членовете на Европейския съвет, както и в Срещата на върха сред Европейски Съюз и Африканския съюз. Преди началото на форума министър председателят Петков беседва с европейския комисар по съседство и разширение Оливиер Вархеи, както и с министър-председателя на Естония Кая Калас.

Премиерът срещна еврокомисаря с съответните резултати, реализирани единствено за броени дни с помощта на новия разговор сред България и Република Северна Македония. Премиерът Петков акцентира, че резултатите, а не периодите са основни и изрази вяра, че подобряването на секторното съдействие ще способства за реализиране на взаимно допустими решения по политическите въпроси.

Петков съобщи още, че чака благодарение на Европейска комисия да има прогрес във връзка с промени в региона на човешките права. Върховенството на правото беше различен акцент в срещата на премиера Кирил Петков с еврокомисар Вархеи. Министър-председателят подчертава върху поредната политика на кабинета за нулева приемливост към корупцията и за фундаментална промяна на правосъдната система. Петков уточни, че Националният проект за възобновяване и резистентност на България също преглежда тези въпроси.

В рамките на срещата си с естонския министър председател Кая Калас, министър-председателят Кирил Петков означи другарските връзки сред България и Естония, смисъла на партньорството на двете страни както на двустранно равнище, по този начин и в границите на Европейски Съюз и НАТО.

В този подтекст бе разисквано реализирането на двустранни визити. Кирил Петков сложи специфичен акцент върху интереса на България да ускори съдействието си с Естония посредством общи начинания и продан на опит в региона на електронното ръководство, цифровата съгласуваност, осведомителните технологии и връзките.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР