Тв водещата Гала отряза кичур от косата си в ефира

...
Тв водещата Гала отряза кичур от косата си в ефира
Коментари Харесай

Гала подкрепи жените на Иран: отряза кичур от косата си

Тв водещата Гала отряза кичур от косата си в ефира на " На кафе " в символ на взаимност към иранските дами.
 
                             

" Този геноцид продължава и няма да спре. Затова и би трябвало да продължава и нашата поддръжка. За мен е значимо обществените хора да показват своята позиция, да употребяват своята естрада, с цел да видят всички и да чуят за тази поддръжка, която оказваме в борбата за независимост и правдивост на иранския народ. Затова и аз през днешния ден ще употребявам нашата естрада, с цел да изкажа съпричастността си към митинга на иранските дами “.
 
                           

Историята стартира на 13 септември 2022 година когато 22-годишната иранка Махса Амини бе задържана в Техеран. Тя е била там с брат си. Задържана е от нравствената полиция, поради погрешно носене на наложителния за страната хиджаб. Властите обясниха тогава, че причина за наказването е един кичур коса, който се е подавал отвън забрадката. Три дни по-късно момичето е оповестено за мъртво, само че се схваща, че е била измъчвана.
 
                           

След този следващ за страната случай в Иран започнаха всеобщи цивилен митинги, на които формалната власт отговори с хиляди арести, документирани груби нарушавания на човешките права на протестиращите и убити младежи, написа Вести.бг.

В знак на съпричастност доста български известни персони също отрязаха кичур коса. Сред тях бяха Юлиан Вергов, Алек Алексиев и децата, а в този момент и Гала.

У нас е плануван и кротичък цивилен митинг под мотото „ България е с теб, Иран “, който ще се организира на 12 ноември от 17 ч. пред пилоните на НДК.

 

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР